Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 03. 13:48, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Különleges időoszlop épül a Dunakapu téren

Különleges időoszlop épül a Dunakapu téren

A megújuló Dunakapu téren 21 millióból épül az időoszlop, amely utalni fog Győr és környéke történelmi eseményeire az őskortól, a keltákon, a rómaiakon keresztül 2017-ig, az EYOF megkezdéséig.

Az időoszlop érdekessége, hogy civilek is pályázhattak, összesen 45 javaslat érkezett, végül a bíráló bizottság Kutasi Károly prémium nyugdíjas rajztanár ötletét választotta ki. Az önkormányzat a tavalyi év őszén várta az ötleteket a lakosságtól arra, hogy milyen szimbolikus alkotás díszítse a megújuló Dunakapu teret.

A kiírás szerint olyan elképzeléseket vártak, amelyek méltók arra és illeszkednek Győrhöz és figyelembe veszi a belváros esztétikai képét. Kutasi Károly az ötletadó olyan időoszlopot álmodott meg, amely utal Győr és környéke történelmi eseményeire az őskortól, a keltákon, a rómaiakon keresztül 2017-ig, az EYOF megkezdéséig.

Az önkormányzat – az ötletpályázat után újabb pályázatot hirdetett a Dunakapu téri interaktív szobor művészi megtervezésére és kivitelezésére is. Erre négy művészt kértek fel, köztük Budahelyi Tibort, Pál Zoltánt, Sipos Maricát és Lebó Ferencet, akik már el is kezdtek dolgozni ötleteiken. A szobor a Duna melletti várfalsétánynál kap majd helyet műemléki környezetben. A mű megvalósításának maximális keretösszege 21 millió forint lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.