Városlista
2019. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Június 03. 13:48, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Különleges időoszlop épül a Dunakapu téren

Különleges időoszlop épül a Dunakapu téren

A megújuló Dunakapu téren 21 millióból épül az időoszlop, amely utalni fog Győr és környéke történelmi eseményeire az őskortól, a keltákon, a rómaiakon keresztül 2017-ig, az EYOF megkezdéséig.

Az időoszlop érdekessége, hogy civilek is pályázhattak, összesen 45 javaslat érkezett, végül a bíráló bizottság Kutasi Károly prémium nyugdíjas rajztanár ötletét választotta ki. Az önkormányzat a tavalyi év őszén várta az ötleteket a lakosságtól arra, hogy milyen szimbolikus alkotás díszítse a megújuló Dunakapu teret.

A kiírás szerint olyan elképzeléseket vártak, amelyek méltók arra és illeszkednek Győrhöz és figyelembe veszi a belváros esztétikai képét. Kutasi Károly az ötletadó olyan időoszlopot álmodott meg, amely utal Győr és környéke történelmi eseményeire az őskortól, a keltákon, a rómaiakon keresztül 2017-ig, az EYOF megkezdéséig.

Az önkormányzat – az ötletpályázat után újabb pályázatot hirdetett a Dunakapu téri interaktív szobor művészi megtervezésére és kivitelezésére is. Erre négy művészt kértek fel, köztük Budahelyi Tibort, Pál Zoltánt, Sipos Maricát és Lebó Ferencet, akik már el is kezdtek dolgozni ötleteiken. A szobor a Duna melletti várfalsétánynál kap majd helyet műemléki környezetben. A mű megvalósításának maximális keretösszege 21 millió forint lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 16:35, hétfő | Helyi

Együttműködést írt alá a kamara és az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem, hétfőn.

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Május 19. 08:03, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp május 20-tól

2019. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 20. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: