Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Január 26. 14:33, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Küzdenek a hóval

Küzdenek a hóval

Nem okoz fennakadást a fővárosi tömegközlekedésben és a vasúton a havazás. Az FKF munkatársai szerda reggel nagy erőkkel kezdték meg az utak eltakarítását. A Ferihegyi repülőtéren közepes fokozatú hókészültség lépett érvénybe. F

Nem okoz különösebb gondot a tömegközlekedésben a havazás. A BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökségnek elmondta: sem a szerdán hajnalban lehullott hó, sem a hideg miatt nem késnek a járatok. A Mávinform tájékoztatása szerint a vasúti közlekedés zavartalan, csupán Solymárnál okozott kisebb fennakadást, ott az egyik sínre havat hordott a szél.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője azt mondta: a Ferihegyi repülőtéren körülbelül öt centiméter hó esett és mínusz egy fok van, közepes fokozatú hókészültség lépett érvénybe. A két kifutópálya teljesen tiszta, a gurulópályákat folyamatosan takarítják. A hideg miatt a repülőgépek szárnyait, fékszárnyait jégtelenítő folyadékkal mossák le, így körülbelül 10 perccel tovább tart egy-egy gép indítása. A jelenlegi forgalom a nyárinak csupán fele-harmada, így a gépek tovább tartó felkészítése sem okoz különösebb gondot, ha az időjárás nem fordul rosszabbra, nem kell jelentősebb késésekre számítani – tette hozzá a szóvivő.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai a kedd éjszakai havazást követően szerda reggel nagy erőkkel kezdték meg az utak eltakarítását. Az FKF munkatársai a délelőtti műszakban 79 szóró munkagéppel és 692 hómunkással végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést a főváros útjain. Kérik a háztulajdonosokat és a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanok előtt tisztítsák meg a járdát a hótól, de a havat ne az úttestre tolják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.