Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 25. 17:30, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Lakossági fórumot tartottak pénteken a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban

Lakossági fórumot tartottak pénteken a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban

Lakossági fórumon ismertették a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház uniós támogatással megvalósuló fejlesztését. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Prog

A TIOP keretében megvalósuló 11.255.896.569,- Ft-os fejlesztés a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fenntartásában működő győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház korszerűsítésére irányul. A beruházás teljes költségéből a TIOP keretében elnyert támogatás 10.130.306.912,- Ft, a szükséges 10 százalék saját erőt, 1.125.589.657,- Ft-ot a kórház fenntartója, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat biztosítja.

A győri kórház eddigi történetének legnagyobb értékű beruházását alapos orvos-szakmai, tervezői, műszaki egyeztetés előzte meg. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a kórház infrastrukturális fejlesztésével, az úgynevezett tömbösítéssel, a betegellátás korszerűsítésével kapcsolatos elképzelések megfeleltek a pályázati kiírásnak. A fejlesztés alapvető célja a gyógyító-kezelő osztályok fejlesztése, a vezető halálokok miatt bekövetkező korai halálozás mértékének csökkentése, az ellátás minőségének és hatékonyságának javítása, a kórházi működési feltételeinek korszerűsítése, a költségek racionalizálása. Mindehhez a mai kor színvonalának megfelelő, egy telephelyen működő intézmény szükséges.
A beruházás megindításához elkészültek a tervek, megvannak a szükséges engedélyek, az új közbeszerzési felhívás november végén jelenhet meg. A kivitelező kiválasztása után a jövő év első hónapjaiban indulhat meg az építő munka.

A beruházás hosszú távú célja a szervezeti struktúra átalakítása, a komplex és korszerű szolgáltatásokhoz (megelőzés, kezelés, rehabilitáció, gondozás) való egyenlő hozzáférés megteremtése, összességében a lakosság elégedettségének és életminőségének növelése – erről dr. Tamás László főigazgató beszélt. Megemlítette, hogy a kórház Zrínyi utcai épületei elavultak, méltatlan körülmények között folyik a gyógyító munka. Nehezíti az ellátást, hogy a pontos diagnosztikához szükséges nagy értékű berendezések a Vasvári Pál utcai központi telephelyen találhatók, a betegeket ide kell szállítani, ami számukra megterhelő, a kórháznak pedig plusz költséget jelent. A projekt keretében a XXI. századnak megfelelő színvonalú intézmény létesül, amelyben korszerű műszerek, berendezések segítik a betegek gyógyulását.

A fejlesztés letisztult, aprólékos, mindenre kiterjedő orvos-szakmai egyeztetések után alakult ki véglegesen, hogy milyen osztályok, mennyi ággyal kerülnek az új hotelépületbe. A beruházás részleteit
dr. Skaliczky Zoltán, a projekt szakmai egyeztetéséért felelős főigazgató-helyettes ismertette. Mint elmondta, az új szárny 450 ágyas lesz.

A „H” alakú épület két legfőbb eleme az onkológiai centrum és a mostanáig hiányzó központosított sürgősségi betegellátás fogadóhelyének kialakítása. Az új szárnyban kapnak helyet a járóbeteg-ellátást szolgáló ambulanciák, gondozók, valamint a járó- és fekvőbetegek ellátását szolgáló diagnosztikai és egyéb helyiségek. Az első emeleten lesz a kardiológiai ambulancia és gondozó, a neurológiai ambulancia, gyermekgyógyászati ambulancia, a diabétesz ambulancia, a tornaterem és a fizioterápiás egység. A második emelettől az ötödikig alakítják ki a fekvőbeteg részlegeket. A kórtermek 2-3 ágyas, komfortos, vizesblokkal ellátott szobák lesznek. Minden egységben lesz akadálymentesített kórterem is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.