Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Október 22. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: MRFK Győr

„Látni és látszani” - országos közlekedési kampány

„Látni és látszani” - országos közlekedési kampány

(Nem elég nekünk látni, kell hogy a többi közlekedési résztvevő is lásson bennünket!) Hétvégétől indul, azaz országos kezdeményezés, mely a „Látni és látszani” elnevezésre építve, gyalogosok, kerékpárosok közúti közlekedés

Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni.

A fényvisszaverő anyagok és prizmák nem helyettesíthetik a világítást, de növelik a láthatóságot. Ezek használata, valamint a jól működő világítás sötétben a gyalogosokat és a kerékpárosokat is jól láthatóvá teszi.

A baleset helye, ideje és egyéb körülményei gyakran azt támasztják alá, hogy a gépjárművezető későn észlelte az áldozatot, amit elsődlegesen láthatósági okokra lehet visszavezetni.

A biztonságos kerékpározáshoz a KRESZ ismerete mellett hozzátartozik a gyakorlat és a járművek megfelelő felszerelése, műszaki állapota is. Elindulás előtt ellenőrizni kell a kerékpár felszereléseit:

• Kormányberendezés;
• első és hátsó fék (megállás);
• csengő (hangjelzés);
• elöl fehér vagy kadmiumsárga lámpa, hátul piros lámpa vagy villogó és piros fényvisszaverő prizma, az első keréken sárga küllőprizma, láthatósági mellény (látni és látszani elv).

Korlátozott látási viszonyok elsősorban lakott területen kívül veszélyesek, egyrészt a közvilágítás hiánya, másrészt a jóval nagyobb sebesség miatt.

Jó utat, balesetmentes közlekedést!

Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési
Balesetmegelőzési Bizottság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.