Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. December 10. 13:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták az egy órán belül négy nőt megtámadó férfit

Letartóztatták az egy órán belül négy nőt megtámadó férfit

Elrendelte a bíróság annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint kevesebb mint egy órán belül négy nőt támadott meg november 13-án Budapesten - tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor ismertette: a négy eset közül három egy kőbányai bevásárlóközpontban, egy pedig Zuglóban, a nyílt utcán történt.

Az ügyben a XIV. kerületi rendőrkapitányság nyomoz súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozási bíró elrendelte a kényszerintézkedést, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság - ugyancsak csütörtöki -közleménye szerint a szigetszentmiklósi K. Zoltán a Mogyoródi úton akadt össze egyik áldozatával, akit először fejen ütött, majd a földre lökte, belerúgott, és szó nélkül továbbállt. A kerületi rendőrök fél órán belül elfogták a férfit, aki azonban akkor tagadta, hogy bárkit megvert volna.

Miután felmerült a gyanú, hogy három másik hasonló bűncselekmény is hozzá köthető, a férfi ellen november 26-án elfogatóparancsot adtak ki. Az új adatok szerint alig egy órával a zuglói támadás előtt a férfi egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik elektronikai üzletében lépett egy nő mögé, akit olyan erővel ütött fejbe, hogy a nő a földre zuhant, ő pedig kisétált az üzletből. Ezután egy cipőbolthoz ment, ahol szó nélkül arcon ütött egy vele szembejövő nőt, aki szintén a padlóra esett. A támadó ezután egy ruhaüzletnél ütött tarkón egy nőt, majd elhagyta a bevásárlóközpontot.

Mindegyik sértett arról számolt be, hogy a támadó szó nélkül ütötte meg őket, a tettlegességnek semmilyen előzménye nem volt.

A körözött férfit egy hete fogták el ugyanannál a bevásárlóközpontnál, ahol három héttel korábban a támadások történtek. K. Zoltánt előállították és négyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi a bűncselekmények elkövetését tagadta, azt mondta, nem volt soha az erőszak híve - közölte a rendőrség.

A fővárosi főügyész közleményében azt írta, hogy az ügynek további sértettjei is lehetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket