Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 28. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Lipótnak csodájára járnak: aranyérmes település a fejlődés útján

Lipótnak csodájára járnak: aranyérmes település a fejlődés útján

Javuló turisztikai mutatók, termálvízzel fűtött, műfüves labdarúgópálya és egyéb különlegességek a Nyugat-Dunántúlon. A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága tanulmányutat szervezett az „Európai

Lipót=200+200

Lipóton a Hotel Orchideában tartott sajtótájékoztatón a község ígéretes fejlődéséről, a közelmúltban elért eredményekről Tóth József Péter számolt be. A polgármester örömmel újságolta, hogy mindenkinek találnak munkát, a község látványosan fejlődik „az aranyérem közös munkája a községnek". A 700 lakosú községben a 200 lakóház mellett ugyanennyi, vagyis 200 üdülőház is van, és a termálfürdőben 140 ezer látogatót regisztráltak a szezonban. „Most nemzetközi szintű kempingben gondolkozom" - mondta.

Pollák Erika projektmenedzser - aki húsz évvel ezelőtt is már egy verseny elképzelésével foglalkozott, és 1994-es megindulása óta szívén viseli és gondozza ezt a területet - elmondta, hogy Lipót 2009-ben megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt a falvak kategóriájában, így jogot szerzett arra, hogy elinduljon a Virágos Európa versenyen is. Idén júliusban látogatta meg Lipótot a nemzetközi zsűri. A község jól felkészült, és méltón képviselte Magyarország falvait: a nemzetközi zsűri aranyéremmel honorálta a virágos településképet. „A verseny nem arról szólt, hogy hol van több virág, ez az életminőség versenye volt" - mondta Pollák Erika.

10 százalék plusz

Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális marketing igazgatója a régió turisztikai eredményeiről szólva örömmel közölte, hogy míg tavaly, a válság évében 3 százalékos visszaesést mértek a régióban, addig idén az év végéig egyedülállóan 10 százalékos az emelkedés a turizmus területén. Mint mondta, most a Liszt Ferenc évre készülnek különböző programokkal. Az Orchidea Hotel vezetője, Bencze Enikő kalauzolta az érdeklődőket a wellness részlegbe és megnézhették a szálloda kényelmes és szép szobáit is.

A szakújságírók lovas kocsira ültek, és megnézték a hazánkban egyedülállóan termálvízzel fűtött műfüves focipályát, amelyet Endrődy István, a létesítmény vezetője mutatott be. A csapat Héderváron a kastélyszállót látogatta meg, ahol Kovács Szilárd hotel-menedzser, „várkapitány" korhű reneszánsz öltözékben mutatta be a Héderváry Kastélyszállót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.