Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 13. 09:31, péntek | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Interjú a világszerte ismert rábacsanaki tetoválóval

Interjú a világszerte ismert rábacsanaki tetoválóval

Mr. Tibowsky egy kis Győr melletti településről, Rábacsanakról származik. Már fiatalon érdekelte a művészet, amelynek több ágát autodidakta módon sajátított el. Szeretett kísérletezni, így belekóstolt a graffitibe, street artba is, v

Hogy aposztrofálod magad tetováló művész vagy festőművész?

Mindkettőnek egyben, de hogy ki a művész és ki nem, azt szerintem mindig a közönség dönti el, nem pedig maga az alkotó. Festek és tetoválok felváltva, egyszerűen alkotok, néha bőrön, néha vásznon, de elő szokott kerülni a papír is.

Mikor kezdtél érdeklődni a tetoválások iránt?

Tizennégy éves koromtól grafitiztem, volt egy grafiti verseny Győrben a marcalvárosi aluljáróban, amit Szük Norbert szervezett. Ott csináltam az első komolyabb munkámat, akkor még a Krúdyba jártam vendéglátóra, de már egyre többet festettem, akkor még utcára is. Majd 19 éves koromban lett egy tetoválásom, miközben készült az első minta a bőrömre beszélgettünk a tetoválóval arról, hogy rajzolok és ő vetette fel, hogy miért nem tetoválok? Aztán elgondolkoztam, gondoltam miért ne, de addig eszembe sem jutott. A pénzt, amit ballagásra kaptam, abból megvettem az eszközöket a tetováláshoz és elkezdtem tetoválgatni. Senki nem mutatott meg semmit, fogalmam sem volt, mi hogy működik, de csináltam. Sikerült elsajátítanom, egy év után elkezdtem dolgozni egy győri stúdióban sikerült kellő tapasztalatot összeszednem. Nyitottam egy stúdiót Szombathelyen.

Miért pont Szombathelyen nyitottál tetováló stúdiót?

Nem tudom, fogalmam sincs, életemben nem jártam akkor még Szombathelyen, nem ismertem. Kitaláltam, hogy valahol kellene, Győrben volt egy csomó, ezért felültem egy buszra megnéztem a várost és megtetszett.

Visszatekintve jó döntésnek bizonyult, hogy ott nyitottál stúdiót?

Abszolút, nagyon jó volt tapasztalatszerzésnek, teljesen más egy sajátstúdiót vinni, teljesen új vendégkörrel, egy új helyen. Ettől függetlenül a mai napig nem értem, miért pont Szombathelyen.

Győr-Szombathely – Dublin, London hogy is volt ez?

Itt egy évig dolgoztam Szombathelyen, majd jött egy lehetőség, hogy Dublinba mehetek tetoválni, látták a munkáimat az interneten és szerették volna, ha a stúdiójukba dolgoznék, mivel már korábban is terveztem a külföldi munkát, elfogadtam. Szépen lassan megtanultam a nyelvet, összesen egy és fél évet dolgoztam itt, majd elköltöztem Londonba, ahol nyitottam egy stúdiót. Most így visszanézve elég gyorsan lepörgettem ezt a kilenc évet, de nem volt ez annyira tudatosan, egyszerűen mindig jött egy új lehetőség.

Most hol lehet megtalálni Mr Tibowskyt?

London után Ausztriába hívtak vendégtetoválóként, de aztán egyre több munkám lett, bővült a vendégköröm, úgy döntöttem oda költözöm, ennek már három éve. Ott tetszik a környék, a helyek között egy kisváros, nyitottak az ötleteimre, ami szerintem nagyon fontos egy művésznek. Jó érzés, ha megbíznak bennem és szabadkezet adnak.

Hogy tudsz kikapcsolódni, ráhangolódni az alkotásra?

Ez egy olyan életforma és foglalkozás, amit az ember nem tud a munkahelyén hagyni. Folyamatosan vizuális dolgokon jár az agyam, így ha lazítani akarok galériákba járok, különböző kiállításokra, ezek inspirálnak, lendületet adnak, amikor visszatérek dolgozni. Emellett bokszolok a Csibu SE-ben, gokartozom, autósport függő vagyok. Amikor tényleg sikerül kikapcsolnom, olyankor szeretek olvasni, különleges design könyveket gyűjtök, érdekel a divat is, valószínűleg a párom is hatással volt erre, aki a divatszakmában elismert divattervező, a Balilla ékszerek megálmodója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.