Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 28. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr24

Lövöldözés, égő autók és karambol Győrben

Lövöldözés, égő autók és karambol Győrben

Pánikra semmi ok, mindez a győri Rendőr és Tűzoltónapok rendezvénysorozat programja volt, melyet csütörtökön tartottak Révfaluban.

A rendőrség és a tűzoltóság, a közös nyílt napon, bemutatta hivatásuk veszélyes, izgalmas és látványos mozzanatait, a rendőrség Szövetség utcai épületének udvarán. A programok között szerepelt műszaki mentés, tűzoltás és fegyveres akció szimulálása is. Az érdeklődők a különböző standoknál megismerkedhettek továbbá a rendőrség munkájának különböző szegmenseivel is. Bűnügyi technikusok, fegyverszakértők és közlekedési szakértők válaszoltak a kérdésekre. Kézbe vehettük a hatóságok által használt fegyvertípusokat is. Kipróbálhattunk egy biztonsági öv szimulátort, melynél azt tesztelhettük, hogy mekkora erőhatás éri testünket az ülésben, 12 kilométer/órás sebességnél egy forntális ütközés során.

A nap leglátványosabb része kétségkívül a fegyveres elfogás és két lángoló autóroncs eloltása volt. A vaktöltények hangosan durrogtak, a szirénák visítottak, a „rossz fiúk” a földre kerültek, a tűzoltók és a mentők pedig roncsból szabadítottak ki egy sérültet, aki a volán mögé szorult a szimulált balesetben. A valósághű előadás csak a nézők számára volt játék, hiszen a szakemberek pontosan úgy végezték el feladatukat, ahogy azt élesben is tennék. A drámai hatást fokozta, hogy a közönség soraiban a gyerekek sikoltozással reagáltak a hatásos bemutató egyes mozzanataira.

A jelenlévők a tűzoltóság és a rendőrség különböző járműveibe is beülhettek. A tűzoltóság Faun daruatót, Renault fecskendő kocsit, Műszaki mentőszert és egy régi tűzpiros Ladát; a rendőrség rendőrmotort, motorcsónakot, Skoda járőrkocsit és Audi TT-ket is elhozott a nyílt napra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.