Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Március 04. 07:37, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Lovon eredtek a fatolvajok nyomába

Lovon eredtek a fatolvajok nyomába

Fatolvajt és kábelégetőt is fogtak a lovas járőrök Sárospatak határában az elmúlt hetekben. Ez volt az egyik eleme annak a pályázati támogatással megvalósult programnak, amely a napokban zárult le a helyi rendőrkapitányságon.

Téglás István, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Zempléni Lovas Egyesülettel összefogva végeztek lovas járőri feladatokat, elsősorban azokon a területeken, ahová a terepjárók sem jutnak el. Ennek köszönhetően fogtak fatolvajt, valamint egy férfit is tetten értek, aki a szőlők között éppen a műanyagot égette le egy kábelkötegről.

A program arról szólt, hogy civileket is vonjanak be a rendőrség munkájába, elsősorban a közbiztonság erősítésére. Ennek egy másik eleme volt a környék kilenc polgárőr-egyesülete által delegált mentorok oktatása is, akiket egyebek mellett közlekedés-rendészeti, közrendvédelmi és baleset-megelőzési ismeretekre készítettek fel. A polgárőrséget bevonták abba a reggeli szolgálatba is, amelynek segítségével a város általános iskolásainak védelmét látták el hónapokon át a rendőrök. Ez idő alatt baleset nem történt – tette hozzá a kapitány. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.