Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 27. 07:25, péntek | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Ma tárgyalja ügyünket a CAS

Ma tárgyalja ügyünket a CAS

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság pénteken tárgyalja a Győri ETO FC beadványát, melytől azt reméli a klub, hogy a szervezet felülbírálja az Európai Labdarúgó Szövetség határozatát. 

A magyar küldöttség péntek reggel utazik Lausanne-ba, ahol 11 órától ülésezik a testület. Azt most még nem tudni, hogy aznap döntést is hoz-e a testület, vagy sem, természetesen a fejleményekről, amint van érdemi információ azonnal beszámolunk honlapunkon.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága korábban két évre - de legfeljebb egy részvételre - kizárta a Győrt az európai kupasorozatokból, valamint helybenhagyta az első fokon kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot. Az UEFA szerint a magyar együttes úgy játszott az Európa Liga 2010/11-es selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget.

Klubunk álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát - 50 000 eurót - addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Az ETO szerint a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

"Bízunk abban, hogy a CAS felmenti a klubunkat, de legrosszabb esetben is felfüggeszti a nemzetközi kupából történő kizárást. Amennyiben nem így lesz, tovább küzdünk az igazunkért az Európai Bíróságon" - mondta Klement Tibor.

Címkék: győri eto fc, uefa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére