Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Január 15. 14:51, szombat | Helyi
Forrás: ÉDUKÖVIZIG

Ma estétől harmadfokú az árvízvédelmi készültség

Ma estétől harmadfokú az árvízvédelmi készültség

A Dunán kedvezőtlenül alakuló hidrometeorológiai helyzetre való tekintettel a következő készültségi fokozatokat lépnek érvénybe: Győr-Moson-Sopron megye: Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Vének-dunareme

A Vének-dunaszentpáli árvízvédelmi szakaszon ma reggel 6.00 órakor elrendelt I. fokú árvízvédelmi készültséget holnap, január 16-án vasárnap reggel 6.00 órakor II. fokúra emeli Igazgatóságunk.
A készültségben lévő győri gátőrjárás mellett a Győr-koroncói árvízvédelmi szakasz többi gátőrjárásán – tehát teljes területén - holnap reggel 6.00 órától érvénybe lép az I. fokú árvízvédelmi készültség.

Holnap reggel 6.00 órától - a készültségben lévő ikrényi gátőrjárás mellett - a Győr-árpási szakasz rábapatonai gátőrjárásán, valamint a Koroncó-mórichidai szakasz mérgesi gátőrjárásán is elrendeljük az I. fokú árvízvédelmi készültséget.

Komárom-Esztergom megye:

Holnap, január 16-án vasárnap reggel 6.00 órától a Tát-esztergomi árvízvédelmi szakaszon is I. fokú árvízvédelmi készültség lép életbe. A Komárom-almásfüzitői árvízvédelmi szakaszon ma reggel 6.00 órakor elrendelt I. fokú készültség továbbra is fennáll.

Belvíz:

A Rábca menti belvízvédelmi szakaszon ma reggel 8.00 órától a Mosonszentmiklósi és a Győrsövényházi szivattyútelepek is beindításra kerültek, így a területen a Börcsi és a Lesvári szivattyútelepekkel együtt jelenleg 4 szivattyútelep üzemel folyamatosan.

Meteorológia
A Felső Duna vízgyűjtőjének észak-keleti részén mértek néhány helyen 5 mm-t elérő csapadékot. Alsó-Ausztria délnyugati területein is még többfelé esett 5-20 mm közötti mennyiség. A mgyarországi állomásokon 5 mm alatt maradt a tegnapi csapadék mennyisége. A legtöbb Hanságligeten esett (3,6 mm).
Az Alpokban és a Kárpátokban egy gyenge hidegfront hatására még ma is előfordulhat szórványos eső, zápor, számottevő mennyiségű csapadék azonban már nem lesz. A következő napokban csapadék nem várható, a jelenlegi enyhe idő hatására azonban tovább folytatódik az olvadás.

Jellemző vízállások és vízhozamok:
A Duna bajor szakasza jelenleg Kelheim térségében tetőzik, alatta Passauig árad. A jelenlegi információk szerint az apadás kezdetben gyors lesz, majd várhatóan lelassul.


/Janák Emil/
Központi védelemvezető


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.