Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Február 04. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Ma még nem döntenek a mészárlás ügyében

Ma még nem döntenek a mészárlás ügyében

Folytatódik a pécsi egyetemi lövöldöző pere pénteken a Baranya Megyei Bíróságon. A testület öt tanút idézett be, köztük a fiatal szüleit, valamint azt a két budapesti orvosszakértőt, akik szerint a fiatalember elmeállapota súlyos fok

A Baranya Megyei Bíróság péntekre öt olyan tanút idézett be a pécsi egyetemi lövöldöző ügyében, akik nem jelentek meg a legutóbbi, december közepén tartott tárgyaláson. Köztük vannak a vádlott szülei is, akiknek kötelességük megjelenni, de arra nem kötelezhetők, hogy a saját fiukról valljanak. Szintén beidézte a bíróság azt a két budapesti orvost, akikkel a vádlott ügyvédje készíttetett szakvéleményt. A legutóbbi tárgyalási napon benyújtott iratok szerint a vádlott elmeállapota súlyos fokban korlátozott. A bíróság ütköztetni akarja a két fővárosi orvos véleményét azoknak a kaposvári igazságügyi elmeorvosi szakértőknek a véleményével, akiket a nyomozás során a rendőrség kért fel a vizsgálatra. Az Új Dunántúli Napló információi szerint azonban a somogyiaknak nem volt alkalmas a pénteki időpont, ezért erre csak egy következő tárgyaláson lesz lehetőség. A lap úgy tudja: arról egyelőre nem döntött a bíróság, helyt ad-e vádlott ügyvédjének indítványának, hogy újabb terepszemlét tartsanak a tragédia helyszínén történtek rekonstruálására. Az ügyész indítványára viszont levetítik a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében felszerelt biztonsági kamerák felvételeit, amelyek állítólag rögzítették a lövöldözést, avagy egyes részleteit.

A gyógyszerész hallgató 2009 novemberében kezdett lövöldözni a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetben. Négy emberre lőtt rá, a lövöldözésben egy egyetemista meghalt. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.