Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Július 17. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Magyar címeres mezre is pályázhatna a Győri ETO FC új, cseh nemzetiségű légiósa

Magyar címeres mezre is pályázhatna a Győri ETO FC új, cseh nemzetiségű légiósa

A Győri ETO FC-nél erőteljesen megritkították az idegenlégiót, hiszen tíz külföldi is távozott, és csak kettő érkezett.

A cseh Marek Strestík (balra) beilleszkedését alighanem segíteni fogja, hogy ő maga Komárnóban született, édesanyja pedig magyar, így akár a válogatottba is bekerülhet, mert bár korosztályos szinten rengeteg alkalommal játszott a cseh nemzeti csapatban (például a 2007-es U20-as vébén), a nagyválogatottban csak egy barátságos mérkőzésen szerepelt, még 2008 márciusában Dánia ellen.

Ifistaként játszott a Dubnicában, a Synotban és a Slovan Liberecben is, felnőttként azonban a Brnóban debütált, és a 2007-2008-as évadban 29 bajnokin öt gólt ért el. A következő szezonban négy találatig jutott, és 2009 nyarán le is igazolta a Sparta Praha, de a fővárosban nem ment neki a játék, csak elvétve kapott lehetőséget. Vissza is tért Brnóba, ahol azért jobban futballozott, az előző szezonban 21 bajnokin háromszor volt eredményes.

A brazil védekező középpályás, André Lamas még karrierje elején jár, hazájában többnyire korosztályos együttesekben futballozott Sao Paulóban. 2007-ben az Américával szerepelt az állami U20-as bajnokságban, majd a Corinthians utánpótlás-csapatával 2009-ben bajnok lett. Tavaly már a felnőttek között szerepelt a Nacionalban, és egy gólt szerzett a paulista második vonalban, idén pedig a Palmeiras B csapatával 11 összecsapáson lépett pályára az állami másodosztályban.

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.