Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 23. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Május végétől már nem árulnak dohányt a benzinkutakon

Május végétől már nem árulnak dohányt a benzinkutakon

Május 30-a után jelentősen változnak a nemzeti dohányboltok létesítésére, illetve működtetésére vonatkozó szabályok. Ennek megfelelően nem lehet trafikot működtetni egyetlen benzinkúton sem, nem üzemelhet trafik 2500 m2-nél nagyobb alapterületű üzlethelyiségben (például hipermarketben, plázában stb.), sem azokból leválasztva, sem azok kiegészítő üzletsorán, vagy parkolójában.

A változások a jelenleg működő trafikokat is érintik. Ennek megfelelően, akinek üzlete a fenti kritériumok valamelyikének nem felel meg, annak legkésőbb 2014. május 30-ig módosítania kell telephelyét úgy, hogy eleget tegyen a jogszabályban meghatározott feltételeknek. Aki ezt megteszi, annak dohány-kiskereskedelmi engedélyét a NAV határozattal módosítja, így az üzlet működésében nem keletkezik fennakadás. Ellenkező esetben az engedély módosítására nincs jogszerű mód, ezért azt visszavonják.

A költöző trafikoknak azonban figyelemmel kell lenni arra is, hogy nem nyitható trafik egy másik dohánybolt bejáratától a KRESZ szabályainak megfelelő gyalogosútvonalon számított 200 méter távolságon belül.

Aki tehát új nemzeti dohányboltot kíván kialakítani, annak figyelembe kell vennie a fenti szabályokat, ellenkező esetben a NAV nem adhat dohánytermék kiskereskedelmére vonatkozó engedélyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.