Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 04. 17:05, csütörtök | Sport

Májustól tilos a magyar himnusz éneklése a DAC meccsein

Májustól tilos a magyar himnusz éneklése a DAC meccsein

Megdöbbentő jogszabályt fogadott el a szlovák parlament az állami szimbólumok szigorúbb védelmének garanciája érdekében – írja a csakfoci.hu. A törvény értelmében májustól tilos a magyar himnusz éneklése nyilvános rendezvényeken.

Május 15-től büntetendő Szlovákiában annak az országnak a himnuszát énekelni nyilvános rendezvényen, melynek nincs a helyszínen hivatalos küldöttsége. Vagyis a Dunaszerdahely hazai és idegenbeli találkozóin nem énekelhetik többé büntetlenül a szurkolók a magyar himnuszt, ami mostanáig hagyomány volt a DAC táborában.

Az egyik beterjesztő, az SNS nevű kormányzópárt egyik képviselője, a korábbi 11-szeres csehszlovák és 44-szeres szlovák válogatott védő azt mondta a vita alatt képviselőtársainak: „Ajánlanám magának, hogy menjen el Dunaszerdahelyre egy meccsre, szívesen elmegyek magával, amikor a DAC 9 ezer szurkolója énekli a magyar himnuszt... Kipróbálhatjuk, és nem tudom, hogy jóleső érzése támad-e majd ettől.”

A március 27-én elfogadott jogszabály szerint 7000 euróig terjedő pénzbírsággal lehet sújtani a törvényszegőket, például cégeket, civil szervezeteket, önkormányzatokat vagy akár sportklubokat.

Ugyanakkor, ha a DAC mérkőzéseire hivatalos magyarországi delegáció járna, akkor már lejátszható és el is énekelhető lenne a magyar himnusz – írja cikkében csakfoci.hu a parameter.sk-ra hivatkozva.

Forrás: origo.hu

Kép: Mudra László - Origo

Címkék: DAC, futball, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.