Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 25. 15:00, kedd | PR
Forrás: PR - Speedfit

Már gyermekkorban érdemes sportolni!

Már gyermekkorban érdemes sportolni!

Tulajdonképpen 14 éves korom óta sprtolok rendszeresen, heti 3 karate edzésel kezdődött, ez tartott 6 éven át, és miután elvégeztem az aerobic oktatói tanfolyamot, heti 5-6 edzés lett belőle.

Tulajdonképpen 14 éves korom óta sprtolok rendszeresen, heti 3 karate edzésel kezdődött, ez tartott 6 éven át, és miután elvégeztem az aerobic oktatói tanfolyamot, heti 5-6 edzés lett belőle. Volt rá példa, hogy túlvállaltam magam és egy héten 15-20 órát is megtartottam, de ez már nem az egészséget szolgálja, az ízületek hamar tönkre mehetnek és kiöregedhetünk még idő előtt. A lényeg az, hogy az egészséges 4-5 edzés egy héten a mai napig megmaradt és imádok mozogni. Ezt kellene valahogy a mai fitatalokba is bele nevelni, hiszen sajnos egyre kevesebb gyermeket látunk labdázni a játszótéren és egyre csak többen állnak be a számítógépes játékok, tévénézők sorába. E dolgok következménye lesz a rossz testtartás, gerincferdülés és elhízás. Egy kis ízelítő, hogy milyen károk keletkezhetnek a szervezetben ha már gyermekkorban elzsírosodunk;

Ide tartozik a gyakorta említett szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, magas vércukorszint, emelkedett vérnyomás, magas vérzsírszint stb., valóban ezt akarnánk fiatalként vagy gyermekünknek? Ezek általában az idősebb emberekre jellemzőbb betegségek, elég durva lenne. Természetesen testsúlyunk kialakulásáért génállományunk és életmódunk is felelős!

Erre hamar rájött egy kedves 15 éves vendégem ( a képen látható kislány) is Fekete Szonja, hogy edzeni kell, és ami a legjobb, hogy szülei rendkívül támogatják a mozgásban! Szonja már hónap óta jár hozzám személyi edzésre, 2-3 hetet kihagyva a nyáron, hiszen akkor vannak a nagy nyaralások, de rendkívül élvezi az edzést és remélem a jövőben is találkozok még vele a Speedfit Fitness Stúdióban és Szoláriumban.

Edzésre fel fiatalok!

Borbély Éva

edző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.