Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 20. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Másfél milliárd forintos támogatás húzná ki a bajból a győri Petz-kórházat?

Másfél milliárd forintos támogatás húzná ki a bajból a győri Petz-kórházat?

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház adósság-állománya megközelíti a 3 milliárd forintot. Az intézmény vezetése abban bízik, hogy az Egészségbiztosítási Alap 2007-es és 2008-as többletbevételéből származó 27,5 milliárd fori

Tamás László János főigazgató-főorvos elmondta: 3 milliárd forint körül van a kintlévőségünk. Alatta vagyunk, 2 milliárd 944 millió most a jelen pillanatban a tartozásállományunk, amiből 114 millió a lejárt tartozás. Ez azért jó hír, mert 150 millió az a határ, aminél nagy bajok kezdődnek, ez a 114 még tartható.

Az adósságállományunknak a döntő részét a gyógyszer teszi ki, a gyógyszerszállítóink felé tartozunk a legtöbbel, hiszen a működéshez szükséges egyéb közüzemi díjakat komolyan kell tartani. Ott vannak átütemezéseink, de a gyógyszerbeszállítók kicsit most nyugodtabbak. Tudják, hogy nélkülünk nincsenek ők sem, és mi sem vagyunk őnélkülük. Én ebben bízva mondom azt a reményemet, hogy nem jut el a kórház odáig, hogy ne kapjon gyógyszert, bár minden beszállítóval tárgyaltam az elmúlt időszakban, és mindenki nagyon várja, hogy a tartozások egy részét kiegyenlítsék az intézmények, azaz az állam az intézményeken keresztül.

Ami most a kórházunkat nagyon ki tudná húzni a bajból, az mintegy 1,5 milliárd forint, de nyilván minden millió, minden 10 és minden 100 millió forint számít. Hosszútávon nyilván a struktúrának is át kell alakulnia, hiszen a jelenlegi volumenkorlátunk nagyon alacsonyan van meghúzva, ott éves szinten mintegy 1 milliárd forintra számítanánk. Akkor működne ez a kórház úgy, ahogy a régióban betöltött szerepe megkívánja. A járóbeteg ellátásban hasonlóan várható egy kompenzáció, úgy hallottam, hogy az intézményünk mintegy 25-30 millió forinthoz fog jutni, nagyjából ennyi a havi veszteség a járóbeteg-ellátáson, tehát ez nagy segítség lenne, már egyszeri alkalommal is."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.