Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 18. 17:42, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Medvét láttak Miskolcon

Medvét láttak Miskolcon

Medvét észleltek a miskolci önkormányzati rendészet kamerái vasárnap hajnalban, a rendészek értesítették a rendőrséget,

az önkormányzat pedig haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park, valamint a Vadaspark szakembereivel - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint nem sokkal hajnali háromnegyed 1 előtt tűnt fel az állat a Lyukóvölgybe vezető Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, végül az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből még 1 óra előtt.

Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben lakók figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon, a Magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

A miskolci önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és az önkormányzati rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medvét kerülni kell. A közleményben úgy fogalmaznak: a medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen, a bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig éppen az anyamedvékhez köthető.

Ha valaki medvét észlel vagy medvenyomokat lát, jelezze a Bükki Nemzeti Park szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon.

Fotó: illusztráció

Címkék: medve, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során