Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 18. 06:12, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Megállapodás: vége a BKV-sztrájknak

Megállapodás: vége a BKV-sztrájknak

Vasárnap este negyed 10-kor aláírták a megállapodást a szakszervezeti vezetők és a BKV. Nemes Gábor érdekképviseletei szóvivő megerősítette a hírTV információját.

A megállapodást követően Nemes kérte a szerelőket és a buszvezetőket, mindent tegyenek meg azért, hogy a buszok hajnalban elindulhassanak. Kocsis István, a BKV első embere azt mondta, „tudjuk tartani a 10 éves üzleti koncepciót", Nemes Gábor hozzátette, megmarad a dolgozók 45 ezer forintos pulykapénze, valamint a 6 ezer forintos, adómentes étkezési hozzájárulást internetes előfizetésre is fordíthatják.

Demszky hátul surrant be

Este kilenc óra előtt nem sokkal Demszky Gábor megjelent a BKV-székház környékén, és Kocsis István irodája felé vette az irányt - közölte a hírTV helyszíni tudósítója. A sztrájkról egyeztető szakszervezeti vezetők eközben nem ott, hanem a tárgyalás helyszínén tartózkodnak, ám úgy tudni, továbbra sincs megegyezés a vitás kérdésekben a sztrájkolók és a BKV vezetése között. Az újságírókat - a jelek szerint - kirekesztették az információáramlásból, a tárgyalások elhúzódásának jele lehet az is, hogy egy tálca zsíros kenyeret kaptak lila hagymával. Ahhoz egyébként, hogy hétfőn rendben elindulhassanak a társaság járművei, éjfélig kell egyezségnek születnie, amire igen kevés az esély - fogalmazott a hírTV munkatársa.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -