Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 14. 07:53, hétfő | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Meghalt a Pokémon alkotója?

Meghalt a Pokémon alkotója?

A japán földrengés óta hihetetlen sebességgel terjed a hír az interneten a Pokémon játék alkotójának haláláról. A közösségi portálokon több ezer bejegyzés szól arról, hogy Satoshi Tajiri nem élte túl a természeti katasztrófát. A

A Twitter, a Facebook és más hasonló közösségi portálok tele vannak a Pokémon videójáték tervezőjének halálhírével. A bejegyezések között kettő ismétlődik a leggyakrabban: " a Pokémon tervezője ma a cunamiban halt meg, Japánban. Nyugodj békében, Satoshi Tajiri". A másik pedig így szól: " Satoshi Tajiri, a Pokémon alkotója, aki 45 éves volt, ma meghalt Japánban. Köszönet a gyermekkoromért, Satoshi!". A halálhírt sokan már kommentálják is: "Szomorúan hallom, hogy ma Japánban elhunyt Satoshi Tajiri, a Pokémon alkotója. Nincsenek szavaim".

A halálhír pár óra alatt bejárta a világhálót, ám eddig egyetlen hivatalos helyről sem erősítették vagy cáfolták meg. Igaz, a twitterezők jelentős része már azt is tudni véli, hogy a tervező túlélte a természeti katasztrófát. Mint írják: "Számos pletyka keringett arról, hogy Satoshi Tajiri, a Pokémon alkotója meghalt a japán földrengésben. A Nintendo közölte, hogy ez nem igaz". Egy visszatérő hozzászólás kétkedő, de bizakodó hangnemet üt meg:" Ezek szerint az eddigi jelentések Satoshi Tajiri haláláról hamisak voltak? Még mindig él!"

A Független Hírügynökség kereste, de még nem találta a hivatalos cáfolat nyomát az interneten, vagyis nem tudni, hogy a halálhír igaz vagy sem.

A Pokémon a japán Nintendo cég médiaterméke, amelyet 15 évvel ezelőtt, 1996-ban Satoshi Tajiri ötlete alapján készítettek. Az első tíz évben 155 millió példányt kelt el belőle világszerte és az egyik legsikeresebb videójátékká vált. A neve a "Pocket Monsters" ('zsebszörnyek') szavak rövidítéséből ered.

AFP/ Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.