Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 26. 09:28, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdődött Mátyássy Áron új filmjének forgatása

Megkezdődött Mátyássy Áron új filmjének forgatása

Elkezdődött Mátyássy Áron új filmjének, a Víkend című pszichothrillernek a forgatása, a stáb először erdélyi, később magyarországi és indiai helyszíneken dolgozik.

A Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH One Film koprodukciója Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készül és egy tragikusra forduló hétvégi vadászat történetét meséli el - tájékoztatta a produkció pénteken az MTI-t.

A forgatást Erdélyben kezdték csütörtökön, majd a Börzsönyben és a Bükkben folytatják, 2014 tavaszán pedig négy napot Indiában dolgoznak - olvasható a közleményben.Mint írják, az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet pedig az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világába enged bepillantást, és a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja be.

A főbb szerepekben olyan művészek láthatók, mint Gryllus Dorka, Lengyel Tamás, Simon Kornél, Árpa Attila, Vass Teréz, Szabó Domokos, Kádas József, Papp János, Bárnai Péter, Kasvinszki Attila, Kozma Károly, Vass Richárd, Csatlós Lóránt, Molnár István, Czene Csaba és Szalánczy Áron.

A rendező-forgatókönyvíró Mátyássy Áron az Utolsó idők című első játékfilmjével 2009-ben elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját, később az alkotás számos nemzetközi filmfesztiválon is versenyfilmként szerepelt. A Magyar Televíziónak forgatott Átok című tévésorozata a 2010-es Filmszemlén a legjobb televíziós film díját nyerte el, és megkapta az EuroMedia Awards Seal of Approval díját is.

A 440 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc, operatőre Győri Márk, vágója Gothár Márton.A Víkend a Magyar Nemzeti Filmalap 280 millió forintos támogatásával készül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.