Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Október 09. 08:00, hétfő | Helyi

Megnyílt a Design Hét Győrben

Megnyílt a Design Hét Győrben

Idén először rendezték meg a Design Hét Győr eseményt, a győri Delikát házban.

A megnyitón Nagy Zsuzsa építész, a győri fesztivál és a Design kiállítás kurátora megjegyezte: „Fő elhatározásunk a győri és Győr-környéki tehetséges designerek felkutatása és bemutatása a Design Hét Győr keretein belül”. Céljuk minél nagyobb figyelmet irányítani a bemutatott designerekre a befektetői szférában is. „Valljuk, hogy a design és a kortárs építészet alkalmazása mérhető, minőségi változást hozhat egy vállalkozás életében.” - mondta.

A tárlatot Hefter László, üvegművész nyitotta meg. Arról beszélt, hogy a design kiállítással Győrben is fel szeretnék hívni az ipari potenciálnak a figyelmét arra, hogy városunkban is rengeteg szellemi energia van, amely alkalmas az ipar versenyképességének növelésére és a most kiállított tárgyak nagy része alkalmas is erre.
A művész azt is kihangsúlyozta, hogy a design szó, ma már sokrétű fogalom, nem kötődik feltétlenül a tárgy-és eszköz kultúrához. Mára egy szellemi mozgalommá fejlődött ki, amely a megszokottal szembeni dolgokat részesíti előnyben.

A kiállítás megnyitót design menü kóstolás, divatbemutató és állófogadás kísérte. Balogh Petra divattervező ruháit fantasztikus divatbemutatóval mutatta be a Dunakapu téren.

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.