Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. November 05. 13:08, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Megnyílt a Győri Könyvszalon

Megnyílt a Győri Könyvszalon

A tizedik Győri Könyvszalon alkotói díját Ágh István költő vehette át 2010. november 5-én. A hétvége az irodalom jegyében telik városunkban. A Könyvszalon megnyitóját a Győri Nemzeti Színházban rendezték. Borkai Zsolt polgármester k

Hozzátette, bárhogy is alakul a világ sorsa, a könyv örök marad. A mi felelősségünk, hogy az olvasás szeretetét átörökítsük az újabb és újabb generációknak. Ezt a célt szolgálja a Győri Könyvszalon is.

Szammer István a Lapcom Kft ügyvezető igazgatója beszédében elmondta, a könyv segít szórakoztatni, segít kikapcsolódni, de segít tanulni, művelődni is. A feladatunk tehát, hogy a könyvet és az olvasást megőrizzük.

Az alkotói díjat Borkai Zsolt polgármester és Rózsavölgyi László az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke adta át Ágh István költőnek. A József Attila- és Kossuth-díjas művész kifejtette, a fő kérdés, ha a jelenben alig él a hagyomány, akkor bízhatunk-e jelenkorunk hagyománnyá válásában.

Ha irodalmunk nagyjait elfelejtjük, minket is elfelejtenek majd. – tette hozzá, de végezetül kiemelte, az olyan rendezvények, mint éppen a Győri Könyvszalon, ébren tartják a reményt.

A színházban a könyvvásáron túl rengeteg érdekes program várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt ezen a hétvégén. A nyitónapon „Az olvasás védelmében” címmel rendeztek konferenciát. A három nap során olyan személyiségek lesznek a szalon vendégei, mint (a teljesség igénye nélkül) Sólyom László, Tolvaly Ferenc, Ágh István, Berecz András, Dolák-Saly Róbert, Borókai Gábor. Fellép a Hangraforgó, a Katáng zenekar és a Kolompos együttes.

A szalon naponta 10.00 órától 19.00 óráig tart nyitva, és valamennyi rendezvény ingyenesen látogatható.

A programfüzet innen letölthető!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.