Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Augusztus 23. 08:35, péntek | Helyi

Megnyíltak a Győri Bornapok

Megnyíltak a Győri Bornapok

Borlovagok látványos felvonulásával vette kezdetét csütörtökön este a XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál Győrben.

Hatvan faházban kóstolhatjuk Magyarország vezető borászainak, meghatározó borvidékeinek nedűit a Széchenyi és Danukapu téren négy napon át, miközben színvonalas muzsikát hallgatunk.

A nyitó felvonuláson az Európai Borlovagrend Győri Legációja, a Pannonhalmi Szent Márton Borrend tagjai, a Somlót Pártolók Társasága, valamint a Magyar Pálinka Lovagrend tagjai vettek részt.

A Dunakapu téren Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a borlovagokat és megnyitotta a fesztivált.

A polgármester felidézte: 12 évvel ezelőtt kevesen gondolták azt, hogy a borfesztiválnak ekkora sikere lesz. „A siker záloga pedig az, ha sokan kilátogatnak és az emberek jól érzik magukat.” Az elmúlt 12 év ilyen volt, érkeztek vendégek nemcsak Győrből és a környező településekről, hanem külföldről is. A siker a színvonalnak is köszönhető, azoknak a borászoknak, akik évről évre bemutatják Győrben boraikat. Olyan borokat, amelyekre ők is és a fogyasztók is büszkék lehetnek – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Borkai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az idei nyári hétvégeken is mindig történt valami Győrben, a kulturális programok, a fesztiválok mellett sportesemények is zajlottak. Ilyen volt a Női Junior Kézilabda Európa-bajnokság, valamint az I.Junior Torna Világbajnokság, melyet városunk rendezett.

Szombaton este nyolc órától pedig sor kerül a Nyárzáró koncertre a Városháza téren, ahol a Total Dance Festival látványos show-műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.

A polgármester végül azt kívánta, hogy az elkövetkezendő három és fél nap közösségi élettel teljen, és mindannyian érezzük jól magunkat!

A megnyitót követően a győri városháza ezüst emlékérmet vehette át Prof. Ing. Josef Jenei, az Európai Borlovagrend nagykövete, aki a keresztény lovagiasság és a borbarátság erősítése érdekében tett erőfeszítései, valamint az Európai Borlovagrend Győri Legációja támogatása elismeréseként érdemelte ki a díjat.

A közönséget ezt követően a Guca Partyzans, Magyarország első Balkán-rezesbandája szórakoztatta, igazi balkáni hangulatot teremetve.

A következő napokban a borozgatáshoz, a baráti beszélgetésekhez a jó hangulatot, a jó zenéket, többek között Éliás Gyula Jr. és zenekara, a Canarro, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, Veréb Tamás, Szabó Leslie, és a Stereo Swing biztosítja.

A Bornapokon az elmúlt évekhez hasonlóan a borászoknál és a pálinkáriumokban a hivatalos fizetőeszköz a Fesztiválkártya (ára 100 Ft/db) lesz. A fesztiválon több feltöltőpont segíti a gyors ügyintézést, melyek a Széchenyi tér és a Dunakapu tér különböző pontjain találhatók. A vendéglátóipari szolgáltatóknál azonban kizárólag készpénzzel lehet fizetni.

Forrás: gyorplusz.hu

Képek: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.