Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 27. 20:40, szerda | Belföld

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Hat és fél, illetve öt és fél év börtönre ítélt a hatvani bíróság első fokon egy nőt és két férfit, akik megvertek egy ügyeletes orvost tavaly tavasszal a hatvani kórházban.

A három vádlottat csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfit és fiát egyenként hat és fél év, míg a nőt öt és fél év börtönre ítélték.

Tavaly áprilisban a nő és a két férfi egy lázas gyereket vittek be a hatvani kórház ügyeletére, ahol hangoskodtak és vitatkozni kezdtek az orvosokkal. A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos szólt nekik, hogy fejezzék be a hangoskodást, és elmondta, hogy a gyerek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata.

A vádlottak közölték, hogy ott már voltak és nem találtak senkit, ezért vitték a gyereket a kórházba. Az ügyeletes orvos visszament a sürgősségi vizsgálóba, de az újbóli hangoskodásra ismét kiment az előtérbe, ahol a vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek. Az orvos megint rájuk szólt, erre a férfi lökdösni kezdte, ő pedig védekezésképpen megragadta támadó ruháját. Ezt meglátta a férfi fia, és arcon ütötte az orvost, aki ettől megszédült.

A két férfi összesen ötször-hatszor ütötte meg az orvost, a nő pedig lefogta az orvos kezeit, hogy ne tudjon védekezni.

A verekedést egy beteg és a kórházi dolgozók állították le. Az ügyeletes orvos az ütésektől az arcán sérült meg, valamint a bal kezén az egyik ujja kificamodott, az ujjperce pedig eltört.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosításért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatását. A járásbíróság a nő és a két férfi ellen rendezett személyi és családi körülményeire tekintettel előzetes letartóztatás lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik.

Forrás: origo.hu

Kép: faktor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -