Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 18. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Megy és jön a gyár

Megy és jön a gyár

Hivatalosan is bejelentették, hogy befejezi működését Győrben a Lite-On vállalat. Az ipari parkban működő cég vezetői mind az üzem területét mind az ott dolgozók munkaerejét igyekeznek új társaságokhoz telepíteni, s az első eredmény

Már csak október 29-éig állnak a dolgozók a Lite-On gépei mellett a győri üzemben, akkor leállítják a termelést. A felmondásokat november 15-től vehetik át a munkatársak, s ki-ki megkezdi letölteni felmondási idejét. Most 446 fizikai és adminisztratív dolgozót foglalkoztat a tajvani társaság, s az ígéretek szerint közülük 200 biztosan talál állást a gyárterület harmadát 10 évig bérlő, ausztriai székhelyű Melecsnél. Ez a vállalat is foglalkozik elektronikai eszközök előállításával, Győrben háztartási gépek vezérlői, rádióalkatrészeket szeretnének gyártani.

Az állásokra a Lite-On jelenlegi dolgozói pályázatot adhatnak be, így választják ki az új munkatársakat. A Melecs októberben 25, az év végéig 50-60 embert alkalmaz. A többieknek a munkaügyi központtal közösen igyekeznek segíteni, három hét múlva állásbörzét tartanak az üzemben. A szakképzett munkásoknak van lehetőségük az elhelyezkedésre.

Hans-Martin Maier, a Lite-On ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk, hogy az egész gyár területét hasznosítsák és valamennyi dolgozójukat elhelyezzék további Győrbe érkező vállalatoknál. Érzékeltette, hogy reményteljes tárgyalásokat folytatnak korszerű technológia letelepítéséről, és ha minden a tervek szerint halad még az eddiginél is több munkás találhat állást az új befektetőnél. A következő néhány hétben létre jöhet az erről szóló megállapodás.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.