Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Május 24. 10:55, szerda | Életmód

Melyik a kedvenc színed? - Így látnak mások

Melyik a kedvenc színed? - Így látnak mások

A színek befolyásolják a megjelenést, hangulatunkat, hatnak az érzelmeinkre.

Neked melyik a kedvenc színed?

Kék:

Víz, a levegő és a mérhetetlenség színe. Ez a szín jelképezi a hűséget, az igazságot és az egyensúlyt. Régebben a hazugság, a melankólia és a naivitás színeként is emlegették. A kék a színskála leghidegebb színe.Ha szereted a kéket, akkor megbízható és szelíd természeted van.

Zöld:

A zöld szín az élet színe. A reménykedés, a bizalom, a harmónia, valamint az egészség, a frissesség és a megújulás színe is egyben. Nyugtató hatása van, javítja a koncentrációt. A zöld területek közelében nagyobb biztonságban érezzük magunkat. Ha zöld színt viselsz nagylelkűnek és komolynak tűnhetsz mások szemében.

Sárga:

A sárga szín kétértelmű. Egyrészt a fény, az optimizmus és az életöröm színe, melegséget kölcsönöz. Másrészt sokan az irigység, a kapzsiság a féltékenység és a mohóság színeként tekintenek rá. Ez a szín azonban enyhítheti a szorongást, pozitívan befolyásolja a hangulatunkat. A sárga színt érdemes olyan helyiség falára festeni, ahol találkoznak az emberek. A kis helyiségek nagyobbnak tűnnek sárga festékkel. Ha a kedvenc színed a sárga, akkor valószínűleg tele vagy életörömmel és vidámsággal.

Lila:

A lila a hiúság, a lelkiség az inspiráció a szellem és a meditáció színe. Egyben ünnepélyes, exkluzív és titokzatos. Nyugtató hatással bír, mint falszín. A lila szín rajongóira azt mondják, hogy hűvösek és távolságtartók.

Rózsaszín:

Tipikus női szín. A rózsaszín a kompromisszum és a gyengédség színe. Jelképezi még a lelkesedést, az átváltozást és az ártatlanságot. Biztonságot ad. Ha szereted a rózsaszínt valószínűleg kedves, barátságos és egy kicsit játékos vagy.

Barna:

A föld színe, az egyensúlyt és a védelmet jelképezi. Régen a középszerűség és az unalom színeként emlegették. A középkorban a barnát tartották a legcsúnyább színnek. Néhány éve divatba jött a barna, mostanra az öröm, a pragmatizmus és a kényelem színe lett.
Ha kedvenc színed a barna, akkor valószínűleg türelmes, őszinte ember vagy és két lábbal állsz a földön.

Fekete:

A fekete színhez sok negatív dolgot társítunk. A fekete a halál, a vég és a bánat színe. Emellett az egyéniség, az extravagáns, elegáns megjelenés színe is. A fekete, mint ruhaszín klasszikus üzleti megjelenést kölcsönöz, ünnepélyes, komolyságot közvetít. Azok, akiknek a fekete a kedvenc színe, gyakran magabiztosak, sikerorientáltak, kitartóak és titokzatosak.

Fehér:

A fehér a jóság, az igazság, az isteniség színe. Jelképezi a tökéletességet, a tudást. A tisztaság, az ártatlanság a szerénység, valamint a béke színe is. A fehér színt kedvelők gyakran szerények, segítőkészek és introvertáltak.

Narancssárga:

Sok embernek a naplemente jut eszébe erről a színről. A narancssárga szórakoztató, barátságos, örömteli szín. A buddhizmusban a változás és az együttérzés színe. A lakásban ez a szín hívogató és barátságos. Azonban ezt a színt tolakodónak és olcsónak is tartják. Ha a narancs a kedvenc színed, valószínűleg intuitív, lelkes, nyitott és társaságkedvelő vagy.

Piros:

A piros szín a szerelem, az erotika, a szenvedély, de ugyanakkor a gyűlölet, a harag és a viszály színe is. A vitalitás, energia és feltűnés ehhez a színhez köthető. A piros-rajongók általában extrovertált, érzéki, dinamikus emberek, erős személyiséggel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód

Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.