Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 28. 08:53, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Mesedoku – játékkal egy jobb (intelligensebb) nemzedékért!

Mesedoku – játékkal egy jobb (intelligensebb) nemzedékért!

Mesedoku” címmel az InfoGyőr Kft. és Sárdi Tibor rejtvényszakértő, IQ bajnok, „Kisalföld Ész Ász” olyan kiadvány sorozatot indít, amely sorozat logikai feladványai egyszerre élesítik a gyerekek elméjét, gyarapítják szókincsüket.

A mesék a magyar és a nemzetközi meseirodalom legszebbjei közül kerülnek ki. Közös (szülővel együtt történő) vagy egyéni olvasásuk hatékonyan járulhat hozzá a gyermekek szókincsének bővüléséhez. Az ismert és kedvelt latin négyzet típusú logikai feladványok egyszerű szabályrendszerrel rendelkező, élvezetes játékmenetű, jól skálázható nehézségű feladványok. A feladványok megfejtése mindig az adott meséhez kapcsolódik.

A latin négyzet feladványokon kívül találós kérdések, kirakók és számos egyéb, a gyermekek és szüleik számára egyaránt élvezetes feladvány gazdagítja a sorozat egyes részeit.

Témával kapcsolatos kérdéseit az info@latinnegyzet.hu e-mail címen teheti fel.

A Mesedoku sorozat 1 része már letölthető: http://www.infogyor.hu/cegregiszter/gyereksarok/mesedoku_jatekkal_egy_jobb_intelligensebb_nemzedekert/

Több tudományos vizsgálat és tanulmány állítja, hogy a gyermekkor kritikus fontosságú a szellemi képességek fejlesztésében. A különböző készség- és gondolkodásfejlesztő játékok fejlesztik a gyermekek intelligenciáját, rövid és hosszú távú memóriáját, problémamegoldó készségét. Azok a gyermekek, akiknek lehetőségük van ilyen játékokkal játszani, tanulmányaik során jobban teljesítenek, mint kevésbé szerencsés kortársaik. Ez a gyermekkorban szerzett előny a későbbiek során is megmarad! Egy megfelelően kiválasztott játék pozitívan befolyásolja a gyermekek szellemi teljesítőképességének növekedését. Sajnos, a játékboltokban számos - reklámok által vonzóvá tett - valós értéket nem képviselő, ellenben méregdrága játékkal találkozhatunk, mely játékok nem szolgálják a gyermekek okosodását és ügyesedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.