Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 06. 09:28, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy - Újra kell írni az MSZP és az Együtt-PM megállapodását

Mesterházy - Újra kell írni az MSZP és az Együtt-PM megállapodását

Újra kell írni az MSZP-Együtt-PM-megállapodást azt követően, hogy az Együtt-PM nem szövetségként, hanem pártként kíván indulni a 2 0 1 4-es választáson, vagyis megváltozott az egyik szerződő alany személye - jelentette ki Mesterházy Attila hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ennek során annak megvalósítására kívánnak törekedni, hogy egy baloldali jelölt álljon szemben az egyéni választókerületekben a Fidesszel - közölte az MSZP elnöke.
Hozzátette, a helyzetértékelésre alkalmat ad az is, hogy a köztársasági elnök várhatóan hamarosan megjelöli a választás hivatalos időpontját. Ugyanakkor elemezni kell azt a helyzetet is, hogy immár hasonló támogatottsággal rendelkezik az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció - tette hozzá Mesterházy Attila.
Elmondta: három lehetőséget lát arra, hogy az egyéni körzetekben egy jelölt álljon szemben a Fidesszel. Az egyes körzetekben kölcsönösen visszalépnek egymás javára, vagy az Együtt-PM és az MSZP is bővíti a saját szövetségi körét. A harmadik pedig a közös lista - fejtette ki.
Éppen ezért azt javasolta Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM vezetőjének, hogy a hét második felében értékeljék a kialakult helyzetet és kezdjenek egyeztetéseket a megállapodásuk újraírásáról - mondta Mesterházy Attila.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország