Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Augusztus 08. 09:24, hétfő | Helyi

Mi lesz itt? Szigorít a MOL, tankolási limitet vezet be a Lukoil

Mi lesz itt? Szigorít a MOL, tankolási limitet vezet be a Lukoil

A társaság kisnyomású benzinkútjain legfeljebb 20, míg a nagynyomásúakon legfeljebb 150 litert lehet tankolni egyszerre.

A Világgazdaság megkeresésére a hálózatot üzemeltető Normbenz Magyarország Zrt. közölte, hogy a 79 magyarországi Lukoil-töltőállomás a hatósági ár bevezetése óta változatlanul üzemel a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Hozzátették azonban azt is, folyamatosan vizsgálják annak a lehetőségét, hogy szüneteltessék egyes egységek működtetését.

A lap információi szerint nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás nemrég bejelentett további korlátozása, mégpedig a cég vevőkörének az összetétele miatt. A Lukoil hálózatában ugyanis a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így a most bevezetett intézkedések jellemzően a gázolajos tankolásokat érintették. A 7,5 tonnánál nagyobb járművek azonban a korábbiakban is piaci áron tankoltak.

A Világgazdaság megtudta azt is, a Normbenz Kft. tulajdonosa a Norm Benzinkút Kft., amelyet nyilvános adatok szerint a limassoli Nermeston Group Cyprus Ltd. ellenőriz. A MOL még januárban jelentette be: megállapodott a Normbenzzel, hogy megvásárolja a kft. összes töltőállomását. Ezzel az a tavaly tavaszi akvizíció folytatódna, amelyben a MOL-hoz tartozó Slovnaft megvette a Nermeston Group Cyprus Ltd. egészét, így a 16 Lukoil márkanéven működő szlovákiai töltőállomását is.

A hálózat egységei az eredeti orosz tulajdonossal történt egyezség alapján továbbra is a Lukoil nevet használják majd.

Az RTL Híradó információi szerint szigorított a MOL is: egy nap csak egyszer lehet tankolni, függetlenül attól, hogy milyen áron veszi valaki üzemanyagot a kútoszlopnál. Az intézkedés nemcsak a hatósági áras, hanem a többi üzemanyagot is érinti. A vállalat a döntést azzal indokolta, hogy biztosított legyen az ellátás, és mindenkinek jusson üzemanyag. Hozzátették: a hatósági ár jogosultjait pedig nem a MOL, hanem jogszabályok határozzák meg.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com

Címkék: benzinkút, limit, tankolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.