Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Miért állapodott meg a kormánnyal a Magyar Telekom?

Miért állapodott meg a kormánnyal a Magyar Telekom?

A Magyar Telekom vezérigazgatója nem kommentálta a Deutsche Banknak azt a várakozását, miszerint jövőre sem fizet majd a cég osztalékot a részvényeseinek. Christopher Mattheisen a Gazdasági Rádiónak azt viszont elmondta, hogy mit remélnek a kormánnyal kötött partnerségi megállapodástól.

Különadók után együttműködés?

Február végén jelentette be a kormány, hogy partnerségi együttműködési megállapodást köt a Magyar Telekom Nyrt-vel.

Christopher Mattheisen a Gazdasági Rádió Nap Vendége című műsorában elmondta, tavaly 30 milliárd forint különadót fizettek, de tisztában voltak azzal, hogy valamilyen formában hozzá kell járulniuk a tehervállaláshoz - a kiszámíthatósággal azonban voltak problémáik. 'Lehet kiszámíthatóan intézkedni és lehet kevésbé kiszámíthatóan intézkedni” – jegyezte meg.

Nem tudni, meddig marad a különadó

Az együttműködési megállapodás tartalmáról azt mondta, ezzel lehetővé válik, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a szélessávú internet. (Az Európai Unió célkitűzései között ugyanis az szerepel, hogy 2020-ig mindenhol elérhető lesz a gyors, legalább 30 mbit/sec sebességű internet.)

A kormánnyal kötött megállapodásban ugyan nincs benne, hogy mikor vezetik ki a különadókat, viszont belefoglalták, hogy a kormány felülvizsgálja az adóztatási gyakorlatát és az iparági szabályozást. A vezérigazgató ezt jó jelnek tartja. 'Nem mindegy, hogy milyen feltételek mellett lehet beruházni. Nem csak Magyarországon, egész Európában probléma az iparág szabályozása” – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hajlandóak és képesek több száz milliárd forintot befektetni a hálózataikba, de csak jó feltételek mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk