Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Március 28. 12:37, kedd | Életmód

Miért fontos a C-vitamin folyamatos pótlása?

Miért fontos a C-vitamin folyamatos pótlása?

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, amelyre a szervezetünknek folyamatosan szüksége van:

ellenállóbb lesz a fertőzésekkel szemben, segíti a sebgyógyulást, a növekedést. Enyhíti az allergiás panaszokat, védi a fogínyt.

A C-vitamin bevitel javasolt napi minimális mennyisége kortól, nemtől, egészségi állopottól függően változik. Konzultáljunk szakemberrel az adagolással kapcsolatban! A különböző termékeknek nem egyforma a felszívódás-mechanizmusuk, ezért C-vitamin tartalmú termékek választása esetén ügyeljünk arra, hogy a választott készítmény folyamatosan adagolja a hatóanyagot a szervezetnek! A hagyományos C-vitamin gyors felszívódású, hamar távozik a szervezetből. Az úgynevezett nyújtott hatóanyag-leadású készítmény azonban folyamatosan adagolja a vitamint a szervezetnek, így biztosítva az egész napos immunerősítést.

A C-vitamint sajnos szervezetünk nem képes előállítani, de szerencsére minden életszakaszban pótolhatjuk, ha megfelelően állítjuk össze a napi étrendet. Majdnem az összes friss zöldség és gyümölcs bővelkedik C-vitaminban. (A legtöbb C-vitamin a paradicsomban, a zöldsalátában, a paprikában, a káposztában és a citrusfélékben található.) A C-vitamin antioxidáns tartalmának köszönhetően meggátolja a rákos sejtek kialakulását a szervezetben, nagy szerepe van bőrünk szépségének, egészségének megőrzésében, csontjaink fejlődésében. Semlegesíti a káros szabad gyököket. A C-vitamint az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő étrend összeállításáról, a folyamatos vitamin- és ásványianyag-pótlásról. Emellett sportoljunk, mozogjunk minél többet, ahogy időnk engedi!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.