Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Szeptember 06. 15:00, csütörtök | PR
Forrás: PR - Speedfit

Miért nyújtsunk?- avagy a tanár szemével..

Miért nyújtsunk?- avagy a tanár szemével..

Testnevelési óráimon mindig nagyon nagy hangsúlyt fektettem a bemelegítés, és az óra végi nyújtásokra, mivel a fiatal izomzatnak fokozott intenzitással kell követnie...

Testnevelési óráimon mindig nagyon nagy hangsúlyt fektettem a bemelegítés, és az óra végi nyújtásokra, mivel a fiatal izomzatnak fokozott intenzitással kell követnie a csontok növekedését.Ezért mindig sarkallatos pontjai voltak az óráknak a nyújtó gyakorlatok főleg, hogy ezek jótékony hatásuk mellet fájdalommal is jártak.

Bizonyára már ti is gyakran tapasztaltátok, hogy a nap végére szinte összezsugorodunk a sok teher alatt, mert a mindennapi rohanásban, a stressztől közel sem mentes munkavégzés közben egyszerűen nincs időnk figyelni magunkra. Így a nap végén rengeteg „ izomfeszülés” raktározódik el a testünkben, amelyek az idő múlásával felhalmozódnak és az ízületek merevségében, esetleges deformálódásában mutatkozhatnak meg.

A test izmainak aktív megnyújtásával, ízületeinek mobilizálásával az ízületek és a gerinc mozgását is javítjuk, és ezzel csökkentjük a stresszhatást (feszülést) az izmokban.

A nyújtás közbeni helyes légzéstechnika-ami a levegő lassú kifújásában nyilvánul meg- szintén segít jobban „elernyedni”. Ne tartsuk vissza a lélegzetet, mert ez fokozza az izmok feszességét.

A jobb és bal oldalon azonos ideig és azonos erősséggel végezzük a nyújtásokat. Mindig lassan és óvatosan térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe az egyes gyakorlatok befejezésekor. A hajlékonyság nagymértékben növeli az edzések hatékonyságát, és csökkenti a sérülések kockázatát.

A nagyon intenzív edzéseket követően gondoskodjunk róla, hogy a szív és a keringési rendszer fokozatosan tudjon visszatérni a normál állapotába. Tehát egy magas intenzitású futás, kerékpározás, kardió edzés után 1-2 percig folytassuk még a mozgást lassan, sétálósan, ráérősen, hogy ne hirtelen kelljen a szívnek alkalmazkodnia a nagy terheléskülönbséghez.

Mindenkinek sérülésmentes, hatékony edzést kívánok!

Ádám
edző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.