Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Január 22. 06:18, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Minden gyerek lakjon jól! - Több tízmillió forintnyi felajánlás érkezett

Minden gyerek lakjon jól! - Több tízmillió forintnyi felajánlás érkezett

Még be sem jegyezték, máris több tízmillió forintnyi felajánlás érkezett a Minden Gyerek Lakjon Jól Közhasznú Alapítványhoz. A kezdeményezést Hegedűs Zsuzsa szociológus indította el. Szerinte egy éven belül csupán társadalmi felelő

Vitamint és fehérjében gazdag tonhalkonzervet kap 160 gyerek a nyári szünetig minden héten a bátonyterenyei általános iskolában. Az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében indította akcióját a Minden Gyerek Lakjon Jól Közhasznú Alapítvány. A következő hetekben országszerte 47 leszakadt kistérségben, körülbelül 50 000 gyerek kap majd hasonló csomagot.

„Ez egy 'Minden gyerek lakjon jól!' kezdeményezés, ami a 'Merre tovább Magyarország?' része, ami arról szól, hogy senki nem fogja megoldani a feladatokat helyettünk, tehát mindannyian felelősek vagyunk, és ha van egy dolog, amiért tényleg minden felnőtt felelős, az az összes itt megszületett gyereknek a sorsa. A legkülönbözőbb kezdeményezésekkel lehet ehhez csatlakozni. Én azt hiszem, hogy bármilyen furcsán hangzik, lehet hogy nem három hónap múlva, hanem csak egy év múlva, Magyarországon társadalmi felelősségvállalással meg tudjuk etetni a gyerekeket" - nyilatkozta Hegedűs Zsuzsa az alapítvány elnöke.

A kezdeményezéshez már most több multinacionális vállalat és hazai élelmiszer üzletlánc is csatlakozott. A heti ételadagok összesen 15 millió forintba kerülnek havonta, a bejegyzés előtt álló alapítvány jelenleg 500 gyermeknek tudja azokat biztosítani.

„Ez a segítség nagyon jó helyre érkezett" - fogalmazott Jászai Nagy István a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója. Elmondta: a város korábban a bányászatra alapult, ezek a munkahelyek azonban megszűntek, és nem létesült elég helyettük, így sokan nehéz helyzetben vannak. Az igazgató szerint ha a diákok jóllakva érkeznek az iskolába, vagy ott jól tudnak lakni, akkor az a tanulásukon is meg fog látszani.

Az akció egyelőre a nyári szünetig tart, de az alapítvány elnöke biztos benne, hogy addigra annyian csatlakoznak majd a felajánlókhoz, hogy szeptembertől újra elindulhat az ételosztás.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.