Városlista
2019. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2010. Január 22. 06:18, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Minden gyerek lakjon jól! - Több tízmillió forintnyi felajánlás érkezett

Minden gyerek lakjon jól! - Több tízmillió forintnyi felajánlás érkezett

Még be sem jegyezték, máris több tízmillió forintnyi felajánlás érkezett a Minden Gyerek Lakjon Jól Közhasznú Alapítványhoz. A kezdeményezést Hegedűs Zsuzsa szociológus indította el. Szerinte egy éven belül csupán társadalmi felelő

Vitamint és fehérjében gazdag tonhalkonzervet kap 160 gyerek a nyári szünetig minden héten a bátonyterenyei általános iskolában. Az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében indította akcióját a Minden Gyerek Lakjon Jól Közhasznú Alapítvány. A következő hetekben országszerte 47 leszakadt kistérségben, körülbelül 50 000 gyerek kap majd hasonló csomagot.

„Ez egy 'Minden gyerek lakjon jól!' kezdeményezés, ami a 'Merre tovább Magyarország?' része, ami arról szól, hogy senki nem fogja megoldani a feladatokat helyettünk, tehát mindannyian felelősek vagyunk, és ha van egy dolog, amiért tényleg minden felnőtt felelős, az az összes itt megszületett gyereknek a sorsa. A legkülönbözőbb kezdeményezésekkel lehet ehhez csatlakozni. Én azt hiszem, hogy bármilyen furcsán hangzik, lehet hogy nem három hónap múlva, hanem csak egy év múlva, Magyarországon társadalmi felelősségvállalással meg tudjuk etetni a gyerekeket" - nyilatkozta Hegedűs Zsuzsa az alapítvány elnöke.

A kezdeményezéshez már most több multinacionális vállalat és hazai élelmiszer üzletlánc is csatlakozott. A heti ételadagok összesen 15 millió forintba kerülnek havonta, a bejegyzés előtt álló alapítvány jelenleg 500 gyermeknek tudja azokat biztosítani.

„Ez a segítség nagyon jó helyre érkezett" - fogalmazott Jászai Nagy István a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója. Elmondta: a város korábban a bányászatra alapult, ezek a munkahelyek azonban megszűntek, és nem létesült elég helyettük, így sokan nehéz helyzetben vannak. Az igazgató szerint ha a diákok jóllakva érkeznek az iskolába, vagy ott jól tudnak lakni, akkor az a tanulásukon is meg fog látszani.

Az akció egyelőre a nyári szünetig tart, de az alapítvány elnöke biztos benne, hogy addigra annyian csatlakoznak majd a felajánlókhoz, hogy szeptembertől újra elindulhat az ételosztás.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 18:08, vasárnap | Belföld

Halállal végződött a temetői gázolás

Temetőben gázolt el egy idős asszonyt egy férfi, a rendőrség vádemelést javasol ellene, miután az asszony belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség honlapján vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

2019. Május 26. 17:00, vasárnap | Belföld

A nagyszülői gyedről kezdenek tárgyalni a képviselők

Az Országgyűlés hétfőtől kéthetes üléssel folytatja munkáját. A képviselők hétfőn a kormány tagjait interpellálják, majd kedden a nagyszülői gyed bevezetéséről kezdenek tárgyalni.

2019. Május 26. 17:00, vasárnap | Belföld

Szivárgott a szén-monoxid Budapesten két házban is

Zuglóba és Ferencvárosba is riasztották a tűzoltókat – írja a katasztrófavédelem.

2019. Május 26. 16:44, vasárnap | Belföld

Haláltánc, Péterfy Bori & Love Band, Lampionos felvonulás a Pestisűző Fesztiválon

Péterfy Bori & Love Band, PASO- és ColorStar-koncert, lampionos felvonulás, hajóverseny, de számos hátborzongató program is várja a közönséget a Szentendrei Pestisűző Fesztiválon június 15-én és 16-án.