Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Március 16. 14:03, csütörtök | Életmód

Mire számíts, ha otthonról szeretnél dolgozni?

Mire számíts, ha otthonról szeretnél dolgozni?

Ahogy változik a világ, új munkakörök születnek. Gondolj bele: egyre több olyan pozícióra keresnek munkaerőt, ahol semmi másra nincs szükség a munkavégzés közben, mint számítógépre, telefonra és internetre.

El tudod képzelni, hogy otthonról dolgozz a laptop előtt? Úgy meginni a reggeli kávédat, hogy közben nyugodtan átgondolhatod a napodat? A kommunikációban keletkezett zavar jóval alacsonyabb otthon, mint a munkahelyeden. Ugye milyen vonzó? Egyre több cég engedélyezi itthon a távmunkát, azonban a home office kultúra még igencsak gyerekcipőben jár Magyarországon. Angliában és Amerikában már meglátták a munkáltatók az ebben rejlő lehetőségeket, így pénzt és energiát spórolhatnak a cégnek. Nem kell költeni irodabérlésre, nincs rezsiköltség. Mivel a munkavállaló otthonról, a saját szájíze szerint berendezett szobából végzi a feladatait, növelheti a munkája hatékonyságát.

A home office megoldás jól jön, ha olyan munkát végzel, amely nagyobb elmélyülést igényel. Nem kell ingázni, így túlóra esetén a munka nem megy a szabadidő rovására. A távmunka erősíti a munkáltató és a munkavállaló közötti bizalmat. A kutatók szerint az állandóan vagy alkalmanként otthonról dolgozók elégedettebbek az állásukkal, mint azok, akik kötött munkaidőben, távol az otthonunktól végzik a rájuk bízott feladatokat. A home office azonban nem mindenkinek jelent megoldást. Könnyen összemosódhat a munka és a magánélet, ami hosszú távon csökkentheti a produktivitást és a családdal töltött minőségi idő tartalmát.

Tippjeink a hatékony otthoni munkavégzéshez:

• Kelj fel időben! (Lehetőleg 8 óra előtt.)
• Vedd le a pizsamát! Légy menetkész! A munkahelyedre sem mész be hálóruhában.
• Pontosan határod be, hogy mettől meddig dolgozol!
• Az ebédszünet otthon is csak félórás legyen!
• Legyen dolgozósarok a nappaliban!
• A munkaidő után beérkezett e-mailek és telefonhívások várhatnak holnapig.
• A munkaidődben csak a feladataiddal foglalkozz!
• Készíts napi beosztást! Állítsd fel a prioritási sorrendet!
• Fektesd le a szabályokat a családod és a barátaid előtt! Attól, hogy otthon vagy egész nap még nem érsz rá bevásárolni, találkákat szervezni, házimunkát végezni munkaidőben.

Tartsd szem előtt: ha szeretsz a középpontban lenni, nem tudsz meglenni az irodai nyüzsi nélkül és hajlamos vagy begubózni, a távmunka semmiképp sem neked való!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.