Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Augusztus 28. 14:55, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Múzeuma lesz az ABBA együttesnek: a győri koncertet elmossa az eső?

Múzeuma lesz az ABBA együttesnek: a győri koncertet elmossa az eső?

Péntek délután hidegfronttal, heves zivatarokkal, erős széllel, jéggel érkezik az ősz. Szombaton délelőtt és kora délután várható eső, az esti, győri ABBA koncert alatt a

A koponyeg.hu jelentése szerint estétől megkezdődik a lehűlés is, a hőmérséklet 17 fok körül alakulhat a nap végén.
Szombattól folytatódik a jelentős lehűlés. Térségünkben mindössze 20 fok körüli nappali hőmérséklet valószínű. Marad a borongós időjárás, záporra és erős szélre ekkor is számítani kell. A széllökések meghaladhatják a 60 km/órát. Az esti órákra, tehát az ABBA koncert idejére enyhülést jósolnak. Vasárnap szintén felhős, szeles, esős idő várható.
- - -

Engedélyt kapott, és 2011-ben már meg is nyílhat az ABBA együttesnek emléket állító múzeum a svédországi Stockholmban. Lapértesülés szerint a stockholmi városvezetés hozzájárult a létesítmény látványtervéhez. A múzeum a svéd főváros festői negyedében, Djurgardenben épül fel és évente félmillió látogatóra számít.
Az ABBA történetének bemutatására már korábban is voltak elképzelések egy múzeum létrehozásáról, ezek azonban rendre szétfoszlottak.
Az Abbaworld elnevezésű gyűjteményt vándorkiállításként fogják kezelni, a kollekció jelenleg az ausztráliai Melbourne városában látható.
A világhírű együttes tagjai - Benny Anderson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fltskog és Anni-Frid Lyngstad - áldásukat adták a múzeumhoz, amely egyelőre ötéves időtartamra kapott engedélyt, és egy hatalmas sátorcsarnokban fogadja majd a látogatókat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.