Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 31. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Domanyik Eszter

Nagykövetek találkoztak Győrben

Nagykövetek találkoztak Győrben

Közel harminc ország nagykövete, nagykövetségi tisztségviselője látogatott Győrbe, ahol a munkaértekezlet mellett Győr gazdaságával és turisztikai kínálatával is megismerkedtek

A diplomáciai testület számára meghirdetett találkozókat eddig rendszerint Budapesten rendezték, most azonban Győrt választották az értekezlet helyszínének.

Kumin Ferenc, nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a győri Városházán elmondta, a júniusban elkezdett havi rendszerességű tájékoztató-sorozatnak eddig mindig a Külügyminisztérium adott otthont, ez az első alkalom, amikor külső helyszínt választottak. Azért esett éppen Győrre a választás, mert az október végi megbeszélés témája a külföldi működő tőke befektetés, és ennek a területnek Magyarországon Győr a legemblematikusabb helyszíne.

A városházán Borkai Zsolt polgármester házigazdaként köszöntötte a konferencia résztvevőit, bemutatta a várost, Győr gazdaságát, kulturális és sportéletét a jelenlévőknek. A polgármester hangsúlyozta, Győr jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy városunk ma vonzó tud lenni a befektetők és a turisták számára is. Borkai Zsolt kitért a szakképzési rendszer átalakítására, munkaerőpiaci igényekhez igazítására, valamint Győr szépségeiről, természeti értékeiről is említést tett. Hozzátette, városunk továbbra is nyitott a vállalkozások előtt, akik Győrben kedvező környezetet találnak befektetéseik megvalósítására, valamint a kisalföldi megyeszékhely szeretettel várja a világ minden pontjáról érkező turistákat.

A nagykövetségek delegáltjai egyébként személyesen is megtapasztalhatták Győr szépségeit. A Baross úti Látogatóközpontban Győr és a régió turisztikai értékeibe kaptak betekintést a vendégek, akik a városnézést követően a délután folyamán hazánk egyik legkiemelkedőbb gazdasági szereplőjénél, az Audi Hungariánál tesznek gyárlátogatást, végül pedig Pannonhalma páratlan hangulatát is megismerhetik.

A nap folyamán Győr közvetve közel harminc országnak mutathatta meg széles spektrumú kínálatát, hiszen az amerikai, az ausztrál, a belga, a brit, az egyiptomi, a finn, a grúz, a horvát, az indiai, az indonéz, az ír, a koreai, a macedón, a maláj, a marokkói, a mexikói, a moldovai, a nigériai, az olasz, az osztrák, a román, a svájci, a svéd, a szerb, a török, a tunéziai és az ukrán nagykövetség is képviseltette magát. Hazánkból a Miniszterelnökség és a Külügyminisztérium több tisztségviselője volt jelen a megbeszélésen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.