Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Február 19. 11:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

Nagymamákat tévesztenek meg a csalók

Nagymamákat tévesztenek meg a csalók

Trükkös csalásokra, lopásokra hívja fel az idősek figyelmét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Győr-Moson-Sopron megyében élő időseket vezetékes telefonjaikon hívogatják az elkövetők. A hívók legtöbbször unokájuknak adták ki magukat, azt állítják segítségre szorulnak, pénzre lenne szükségük.

Az elmúlt napokban a megye több településén is hasonló esetek történtek.
Kajárpécen, 2015. február 13-án egy 75 éves néni esett a csalók áldozatául. Az asszonyt egy ismeretlen nő hívta fel otthonában, unokájaként mutatkozott be és rövid beszélgetés után előadta, hogy átmeneti anyagi nehézsége miatt pénzre lenne szüksége. A sértett némi hezitálás után a spórolt pénzét felajánlotta az unokának vélt tettesnek. A telefonos csaló elmondta, hogy akadályoztatása miatt nem tud a pénzért menni, de a kért összeget az asszony tegye bele egy borítékba, majd ő egy barátnőjét odaküldi érte. A későbbi előre egyezetett időpontban valóban meg is jelent az idős asszony háza előtt a pénz átvevője. A néni csak akkor eszmélt rá, hogy megtakarítását egy idegennek adta, miután felhívta a családtagjait, akik közölték vele, hogy aznap nem ők telefonáltak.

Hasonlóan a fenti módszerhez 2015. február 17-én Dör községben, egy 74 éves nénit csaptak meg.

A Győr-Moson-Sopron Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése könnyen elkerülhető, megelőzhető. Járjanak utána, hogy a telefonáló az-e, akinek mondja magát. Bármilyen indokra is hivatkozik egy idegen, soha ne adjanak át készpénzt. Idegenek előtt, nyilvános helyen ne beszéljenek magánügyeikről. Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és értesítsék a rendőröket a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.