Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Június 20. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: HírTV

Nándorfehérvári diadal: akikre büszkék lehetünk

Nándorfehérvári diadal: akikre büszkék lehetünk

A szombati három arany után vasárnap délelőtt kettő, délután pedig még egy aranyérmet szereztek a magyar sportolók a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon. A kontinensviadal megmutatta, hogy a londoni olimpia előtt egy évvel a női kajak

A szombati három aranyérem után vasárnap délelőtt az 500 méteres táv döntői következtek a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, ahol – a szokott módon – nem kellett magyar aranyérem nélkül maradnunk. Rögtön kettőt is összelapátolt a magyar válogatott: Kozák Danuta egyesben, tehát olimpiai számban „szakította le” magáról a világ- és olimpiai bajnok ukrán Oszipenko Radomszkát és a teljes mezőnyt, a második elsőséget pedig a Csipes Tamara, Kovács Katalin páros hozta össze, iszonyatos hajrával verve a lengyel hajót.

Ezüstérmekből sem volt hiány, szintén nők ajándékozták meg velük hazánkat: Obermayer Dorina és Takács Kincső a talán még mindig egy kicsit szokatlan női kenu szakág képviseletében állt a dobogó második fokára, csakúgy, mint a fehéroroszok mögött, de a németek előtt célba érő női kajak négyes (Szabó G., Kozák D., Kárász A., Benedek D.).

Délelőtt a férfiak megfiatalított csapata nem szerzett érmet, Korisánszky Péter 6. lett kenu egyesben, Kugler Attila 8. helyen végzett kajakjában, a Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs duó 7. helyezettként zárt kenuban, a Tóth, Kulifai kajakos kettős pedig a 6. helyen zárt.

„Ebéd” után aztán jöttek a sprintszámok (200 m, mindegyikben magyar résztvevővel), köztük négy futam majd az olimpia műsorán is szerepel. Desszertnek a legjobb volt a döntők végén sorra kerülő női kajak párosok versenye, ahol Kovács Katalin Kozák Danuta előtt ülve magabiztosan söpörte be az Eb hatodik magyar aranyát! Rajtuk kívül Molnár Péter kajakos olimpiai számban szerzett ezüstöt, Horváth Gábor és Bozsik Attila pedig kenuban bronzot. Éremszerzéssel próbálkozott még Takács Kincső is, aki női kenusként a negyedik helyen ért célba, a Sík Márton és Beé István alkotta kajakos kettős ötödik, Bozsik Attila kenu egyesben nyolcadik, Kozák Danuta rossz rajt után pedig a 9. helyen végzett egyéniben.

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g