Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 25. 14:51, szombat | Helyi
Forrás: HírTV

Néhány roma család pokollá teszi a győriek mindennapjait?

Néhány roma család pokollá teszi a győriek mindennapjait?

Munkanélküli, a járókelőket zaklató fiatalokra, utcai pénzváltókra, rongálókra és szemetelőkre panaszkodnak több győri városrész lakói is. Elköltöznének, de ingatlanjaikra áron alul sincs vevő. Az önkormányzathoz érkező panaszos

Egyre több győri lakóközösség építtet vasrácsokat a házak bejáratához, hogy távol tartsa a környék rendbontóit. Az itt élők kamerán kívül elmondták: rendszeres az üvöltözés, a trágár ordibálás az utcában. A lakók egyértelművé tették, hogy a legtöbb baj a szociális bérlakásokba költöztetett romákkal van. A cigány kisebbségi önkormányzat vezetője ezt nem így látja.

„Nyári időszakban közösségi lényként a cigány emberek leülnek, beszélgetnek, ha anyanyelven teszik, az hangosabb, és akik nem ismerik a kultúrájukat, a hanglejtésüket, azt gondolják, hogy veszekednek. De hát erről szó sincs. Ezekben a szobakonyhás lakásokban többnyire elviselhetetlen a meleg, kiülnek, beszélgetnek, sokszor 10-15 fős társaságok, ez irritálhatja az ott lakókat” – mondta Horváth Attila, a győri Roma Kisebbségi Önkormányzatának elnöke.

A lakók panaszkodnak

A lakók viszont arra panaszkodnak, hogy ingatlanjaik egyre kevesebbet érnek, mióta a környező lakásokba egyre több antiszociális család költözik. A győri önkormányzat munkacsoportot állított fel, hogy az egyes városrészekből érkező panaszokat kivizsgálja, és azonnali döntéseket hozzon a közbiztonság javítása érdekében.

„Természetesen a jogi részét is meg kell nézni, hogy törvényesen laknak-e ott ezek az illetők, vagy sem. És nem utolsósorban a rendőrséget is be szeretnénk vonni. Ennek már van jó jele, mert amióta felerősödtek a panaszos hangok, azóta mi a rendőrséggel egy 10-14 napos fokozott jelenlétet biztosítottunk” – fogalmazott Somogyi Tivadar, Győr Fidesz–KDNP-s alpolgármestere.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.