Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem adják el az orosz tulajdonosok a Dunaferrt

Nem adják el az orosz tulajdonosok a Dunaferrt

Nem fogadták el a magyar kormány ajánlatát az ISD Dunaferr Zrt. orosz tulajdonosait tömörítő Vnyesekonombank képviselői - írja a Magyar Nemzet. A tárgyaláson Dmitrijev Vlagyimir Alekszandrovics, a VEB elnöke, valamint Szapelin Andrej Jurjevics, a pénzintézet alelnöke vett részt.

A találkozón konkrét vételi ajánlat nem hangzott el, mivel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kérdésére, miszerint hajlandók-e eladni a dunaújvárosi kohót, a válaszuk egyértelmű nem volt. Ugyanakkor leszögezték, hogy a vasművel hosszú távon számolnak, ezért az eddig bejelentett fejlesztéseken kívül további beruházásokat szeretnének megvalósítani. A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a megbeszélésen a Pakssal és a Malévval kapcsolatos kérdésekről is szó esett.

Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, a tárgyalódelegáció tagja a Magyar Nemzetnek elmondta: az orosz fél egyértelművé tette, hogy Magyarországon Kelet-Közép-Európa legversenyképesebb vasgyárát szeretnék létrehozni. Ennek érdekében tegnap aláírták az első számú kohó felújításáról szóló szerződést. Ígéretük szerint a gyáregység augusztus huszadikáig elkészül, ami a szakemberek véleménye alapján rövid, de tartható határidő.

Dorkota Lajos szerint ezzel megnyugodhatnak a dunaújvárosiak, hiszen ha elkészül a kohó – aminek sorsa az elmúlt időszakban még kétséges volt –, 3500 ember munkahelye marad meg. Tegnap végre érdemi tárgyalás zajlott a gyár sorsáról, mivel az eddigi találkozókon csak az ukrán kisebbségi tulajdonos képviselői vettek részt. Így megtudtuk, hogy már nincs szó a korábban hangoztatott 1500 fős leépítésről, a legutóbbi megállapodásban szereplő négyszáz főn felül újabb embereket nem küldenek el a vasműből – jegyezte meg az elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.