Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. December 12. 12:11, csütörtök | Helyi

Nem emlékszik a támadásra a Jedlikes, késelő diák

Nem emlékszik a támadásra a Jedlikes, késelő diák

Egy három négyzetméteres, kétszemélyes cellában van a 17 éves H. András, aki pont egy hete támadt rá az egyik tanárára győri Jedlik Iskolában.

Az ügyvédje a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy a héten már nem hallgatják ki a nyomozók, orvos pedig még nem is látta. Ez utóbbi szerinte azért lenne fontos, mert kezelésre szorulhat.

"Amíg nem készül el védencem igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, ami még el sem kezdődött, nem tudjuk, hogy a börtönbe való-e H. András, hogy nem szorul-e orvosi kezelésre inkább" - mondta Faragó Péter ügyvéd, a fiatal védője, aki hétfőn találkozott védencével.

A diák most egyedül ül egy cellában. A börtönőrök azt mondták az ügyvédjének, hogy "az égvilágon semmi probléma nincs vele", annyira jól viselkedik, hogy szeretnék, ha a többiek is ilyen kezelhetőek lennének. Faragó Péter úgy látja, a támadó végtelenül szomorú, és semmire sem emlékszik az egy héttel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban, ennek ellenére beismerő vallomást tett a támadás napján.

Az ügyvédje elárulta, csak annyit tudott felidézni gyanúsítotti kihallgatásán, hogy

"felállt óra közben az asztalától, majd hogy ül a tanári székben, és odaadja a véres bicskáját a diáktársának."

Arról is beszélt Faragó Péter, hogy a diákot ezen a héten már nem hallgatják ki. Szerinte amíg nem készül el az elmeorvosi, pszichiáteri és pszichológusi vizsgálat, a nyomozók sem tudhatják, hogy H. András ügye a büntetőjogi vagy az egészségügyi kategóriába tartozik-e.

"Az utóbbit erősítheti az a tény, hogy a fiú a késelés előtti héten jelezte szüleinek, hogy a fokozott elvárások, az iskolai stressz miatt hasmenése és állandó gyomorfájdalma van. A szülők be is jelentkeztek vele pszichológushoz, aki e hétre adott időpontot"- írta meg a Magyar Nemzet.

András csütörtökön az elitiskolának számító Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 10. osztályának fizikaóráján többször megszúrta 51 éves, fizika szakos osztályfőnét. Egy dolgozatra adott hármas bosszantott fel. Az asszony súlyosan megsérült, de a héten elhagyhatja a kórházat, hogy otthon, családi körben kezeljék tovább.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.