Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 23. 11:51, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nemi esélyegyenlőségi képzések

Nemi esélyegyenlőségi képzések

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a nemek társadalmi egyenlőségével foglalkozó képzéseket indított a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon. A tréningeket országszerte ezen a héten tartják.

A „gender mainstreaming” a nemek társadalmi egyenlőségének megjelenése a társadalmi gondolkodásban. A stratégia célja, hogy megteremtse a nők és a férfiak egyenlő mértékű gazdasági függetlenségét, felszámolja – amennyiben vannak – a fizetési és foglalkoztatási aránytalanságokat, illetve hogy támogassa a szakmai-, magán- és családi élet fokozottabb összehangolását mindkét nem számára. Célja továbbá, hogy egyenlő részvételi arányt biztosítson a férfiak és nők számára a politikai, gazdasági döntéshozatalban, valamint a tudomány területén, illetve támogassa a nemekhez kötődő sztereotípiák visszaszorítását.

A képzések eddigi résztvevői már betekintést nyerhettek az esélyegyenlőséget érintő európai uniós és hazai jogi, illetve a szervezeti szabályozási rendszerbe, és megismerhették az utóbbi évek ilyen irányú törekvéseit, azok pozitív hatásait. A jelenlévők a tréning során számos interaktív feladatot oldottak meg, amelyek célja az volt, hogy a munkatársak fogékonyabbá váljanak a témával kapcsolatban, megismerjék az esetlegesen megjelenő sztereotípiákat, megvizsgálják a jelenlegi magyarországi helyzetet és építsék be a mindennapi munkájukba, illetve a saját döntéshozatali folyamataikba az együttgondolkodás során megszerzett ismereteiket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tegnap délelőtt a katasztrófavédelmi őrsök állománya, délután pedig az önkormányzatok közbiztonsági referensei vettek részt a képzésen tíz-tíz fővel.

Novemberben összesen tizenöt-tizenöt tréning valósul meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon, amúlt hónapban pedig már húsz tréning valósult meg, amelyen a központi állomány tagjai közül százötvennégyen vettek részt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.