Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. December 30. 12:44, hétfő | Belföld

Növekszik a Telenor felhasználható roaming adatkerete

Növekszik a Telenor felhasználható roaming adatkerete

2020. január 1-től több népszerű Telenor tarifa esetén növekszik az EU-ban és 1-es díjzónában felhasználható mobilinternetes adatkeret, ez a szolgáltató több mint félmillió ügyfelét érinti.

A magasabb adatkeret eléréshez az előfizetőknek semmi teendőjük nincs, a megnövelt adatkeret automatikusan elérhetővé válik.

Az Európai Unión belül és az 1-es zónába tartozó országokban 2017 júniusa óta nem, vagy csak bizonyos esetekben kell roamingdíjat fizetni a mobilfelhasználóknak. Ezekben az országokban a hazai előfizetők alapesetben a magyarországi tarifának megfelelő feltételekkel használhatják előfizetésüket, azaz a korábbiaknál jóval kedvezőbb feltételekkel élhetnek, legyen szó adat-, hang- vagy SMS-forgalomról.

A legnépszerűbb tarifáknak pedig roaming során akár a teljes adatkerete felhasználható., ettől eltérő esetben az Európai Bizottság szabályozása határozza meg az EU és 1-es díjzónában elérhető havi adatkeret nagyságát. Az Európai Bizottság szabályozása értelmében számos tarifa esetében 2020. január 1-től akár 25%-kal növekszik a roaming adatkeret mértéke.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.