Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Február 03. 07:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nyert a lottón, de kidobták a szelvényét

Nyert a lottón, de kidobták a szelvényét

Kétmillió forint ütötte volna a markát annak a tiszatardosi férfinak, akinek a tokaji lottózó alkalmazottja kidobta a nyereményszelvényét. A károsult a Szerencsi Rendőrkapitányságon csalás miatt tett feljelentést.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: a férfi nemrégiben lottószelvényt vásárolt egy tokaji lottózóban. A kihúzott nyertes számok nem egyeztek ugyan az övével, de tudomást szerzett arról, hogy a vásárlás napján egy olyan akció volt, amely során óránként kisorsoltak egyet a feladott szelvények közül. Akinek a szelvényszámát kidobta a gép, kétmillió forintot kapott. Minderről a lottózóban dolgozó hölgy tájékoztatta a férfit, továbbá azt javasolta neki, hogy menjen haza, otthon nézze meg a szelvényszámot, majd telefonon diktálja be.

A fiatalember így is tett, bediktálta a számokat, mire az alkalmazott közölte, hogy ez mégsem szabályos, személyesen is mutassa be a szelvényt, majd azt a lottózóban leellenőrzi. Ekkor a játékos visszament a lottózóba, az eladó beütötte a gépbe a számokat, s közölte, hogy sajnos nem nyert. Ezt követően azonban nem adta vissza, hanem kidobta a kukába a szelvényt. A férfi később egyik ismerősétől megtudta, hogy az egyik nyertes szelvényt Tokajban vásárolták ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban, amikor ő is. Így leírta a saját szelvényszámát magának és újra felkereste a lottózót a kísérőszelvénnyel. Az ott dolgozó nő azonban ismét azt állította, hogy nem nyert a szelvény, sőt most már a kísérőszelvény is nála maradt.

A férfi feljelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságon. Azt nem tudta, hogy nyert-e vagy sem, abban viszont biztos volt, a lottózó dolgozójának vissza kellett volna adnia neki a szelvényeket. Gyanítani kezdte, hogy a nő azért tartotta meg az igazolóvényeket, mert a számítógép találatot jelzett. A Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben – közölte a szóvivő. Az eset vizsgálata során a férfi által megadott szelvényszámot beazonosították és bebizonyosodott, hogy ő lenne az egyik szerencsés nyertes. Az ügyben folytatódik a nyomozás. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.