Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 02. 07:55, hétfő | Helyi

Nyílt nap a távhőszolgáltatónál

Nyílt nap a távhőszolgáltatónál

Idén is csatlakozik a Győr-Szol Zrt. a Távhőszolgáltatás Napjához, melyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére 2014 óta minden évben megrendeznek.

A távhőszolgáltatók ezen a napon közösségi programokon keresztül ismertetik meg a környezetbarát, biztonságos és kényelmes távhőszolgáltatást a lakossággal.

A Távhőszolgáltatás Napján, április 13-án, pénteken nyílt napot tart a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatósága.

Az érdeklődők szakavatott kollégák kíséretében bejárhatják a győri távhőellátás „szívét”, a Rozgonyi utcai fűtőerőművet. Közelről láthatják, hogy hol termelik meg azt a hőt, ami a távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város 24 ezer lakásába. Megnézhetik a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, sétálhatnak a 80 és 101 méteres kémények tövében. Megismerhetik, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, miért lehet fontos eszköz a megújuló energia hasznosításában.

Az április 13-i nyílt napon 15 és 16 órakor kezdődnek a telephelybejárások. Gyülekezés a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatóságának Rozgonyi utcai telephelyén (9028, Győr, Rozgonyi u. 44.), a porta előtt, a kerékpártárolónál lesz.

A szolgáltató szeretné megkönnyíteni a résztvevőknek a helyszínre jutást, ezért 14 óra 30 perckor és 15 óra 30 perckor ingyenes buszjárat indul a Városháza oldalában található buszöbölből, mely elviszi az érdeklődőket a Rozgonyi utcába, majd a bejárását követően visszaszállítja őket a Belvárosba.

A nyílt napra és az ingyenes buszjáratra április 9-én, hétfőn déli 12 óráig a media@gyorszol.hu e-mail címen előzetesen is be lehet jelentkezni. A regisztráció azért fontos, mert a szervezők csak az előzetesen e-mailben feliratkozóknak tudják garantálni, hogy a kiválasztott időpontban helyet kapnak a csoportokban és az ingyenesen közlekedő buszon. Természetesen a regisztráció nélkül érkezők is részt vehetnek a programon, azonban előnyt élveznek, akik e-mailben előre jelezték érkezésüket.

A Távhőszolgáltatás Napjának programja nyilvános, azon bárki részt vehet. A nyílt napról bővebben is olvashatnak a www.gyorszol.hu internetes oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.