Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 18. 07:55, szombat | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Nyílt nap a szabadhegyi víztoronyban

Nyílt nap a szabadhegyi víztoronyban

Ma délelőtt tíz órától délután kettőig a Győr-szabadhegyi Víztoronyban ismét nyílt napot tart a PANNON-VÍZ Zrt. A vízmű szakemberei szeretettel várják a győri panorámában gyönyörködni kívánókat. Távcsövet, fényképezőgépet

A vízműves szakma az új évezred első víztornyaként emlegeti a szabadhegyi hegytetőn álló impozáns mérnöki alkotást. Az építmény vonalvezetése tényleg a XXI. századot idézi. A terveket a Comfort Kft. munkatársai, Takács Zoltán, Buga Lajos és Szabó Sándor készítették. A törzs vasbetonból, csúszószsalus technológiával készült. A víztartályt a torony lábainál, a földszinten szerelték össze az építők és egy speciális emelőszerkezettel emelték fel. A torony 43 méter magas, felső víztartálya 400 m3-es térfogatú. A tartályokban lévő víz a József Attila úttól délre eső területek - Győr-szabadhegy és Kismegyer magasabb fekvésű területeinek vízellátását segíti. A torony építése előtt itt nem volt elegendő víznyomás. Sokan nem is sejtik, hogy az alsó részen is egy 500 m3 térfogatú víztároló kapott helyet. A víztorony 2004 januártól kapcsolódott be a városi vízhálózatba. Működése óta Győr-szabadhegy városrész lakónegyedei lendületes fejlődésnek indulhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.