Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 13. 12:29, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Kidobta az uniós zászlókat a Parlament ablakán Gaudi-Nagy Tamás és Lenhardt Balázs

OGY - Kidobta az uniós zászlókat a Parlament ablakán Gaudi-Nagy Tamás és Lenhardt Balázs

Eltávolított az ülésteremből, majd kidobott a parlamenti folyosó ablakán két európai uniós zászlót a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás és a független Lenhardt Balázs.

Gaudi-Nagy Tamás a kollektív befektetési formákról és kezelőikről szóló törvényjavaslat záróvitájában hazaárulásnak nevezte, hogy a kormány külföldieknek is lehetővé tette a magyar termőföld megszerzését. Emlékeztetett arra, hogy a jobbikos képviselők korábban az elnöki pulpitus elfoglalásával tiltakoztak az új földtörvény elfogadása ellen.
Az ülést vezető Jakab István az ellenzéki politikus felszólalási időkeretének végén elvette a szót Gaudi-Nagy Tamástól, akinek utolsó mondatait így nem lehetett hallani. A képviselő ezután az elnöki emelvényhez ment, és magához vette az egyik európai uniós zászlót, majd csatlakozott hozzá a korábban szintén jobbikos, jelenleg független Lenhardt Balázs, aki az ülésteremben lévő másik EU-zászlót távolította el.
Ezután a Kossuth tér felőli folyosóra vitték, majd kidobták az ablakon a zászlókat.
Gaudi-Nagy Tamás az MTI-nek elmondta: a magyar termőföld május 1-jétől külföldiek "prédájává válik", és erről az unió tehet. Úgy fogalmazott: a termőföld védelmében a parlamenti eszközök kimerültek, ezért az "ellenállás útjára kell lépni".
A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a "gyarmatosítás jelképei", az uniós zászlók ott vannak az ülésteremben, miközben az erről szóló törvény szerint az Országgyűlésben nem kell kihelyezni őket. Azt mondta, ezért döntött úgy, hogy leveszi a két uniós zászlót és kidobja őket az ablakon.
Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel azt közölte, lesz következménye a tettüknek, de részleteket egyelőre nem mondott.
Jakab István néhány perccel később bejelentette: az uniós zászlók visszakerültek a helyükre. Egyúttal jelezte, mivel az események nem az ülésteremben történtek, az Országgyűlés külön eljárást indít és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.