Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Szeptember 21. 11:29, péntek | Helyi

Olimpiai ösztöndíjakat vehettek át

Olimpiai ösztöndíjakat vehettek át

Az idén első ízben tíz fiatal győri sportolónak adták át a város sport-ösztöndíját, amellyel az önkormányzat a sikeres felkészülést segíti.

A támogatásról szóló szerződéseket Borkai Zsolt polgármester ünnepélyes keretek között adta át a szeptemberi közgyűlés elején. Mint mondta, azokat a megállapodásokat írják alá az ülés előtt, amelyek a Tokiói Olimpiai és Paralimpiai játékokra eséllyel kvalifikáló győri sportolók nyugodt felkészüléséhez biztosítanak pénzügyi támogatást.

A győri önkormányzat olimpiai reménységek ösztöndíját vehette át Szentes Bence a GYÚSE úszója, Sipőcz Richárd a SZESE judósa, Fehér Nóra a GYAC tornásza. Az atlétikát képviseli Sorok Klaudia a Bercsényi DSE-ből, a kajak-kenut Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső és Erdőssy Csaba István a GYVSE-ből, míg az evezést Pető Zsolt (paralimpiai versenyző), Szlovák Rajmund és Szabó Bence a GYAC képviseletében.

„Nagy segítség ez számomra a felkészülésemben, hiszen ez idáig még soha nem részesültem ilyen jellegű ösztöndíj-támogatásban.” – válaszolta kérdésünkre Sipőcz Richárd, akit a tavalyi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyik fiatal nagyköveteként ismerhettünk meg, és az EYOF aranyérmes judósaként zárhattunk a szívünkbe. Érdeklődésünkre azt is elmondta, keményen dolgozik, és mindent meg fog tenni azért, hogy ott legyen a nagy olimpián is, amit fiatal versenyzőként hatalmas kihívásnak tart.

Az ösztöndíjprogram elindításáról egyébként Borkai Zsolt polgármester javaslatára a júniusi közgyűlés döntött. Az előterjesztésben szerepelt, hogy az újkori olimpiák történetében mintegy negyven győri olimpikon sikeres olimpiai szereplése és a 2017. évi Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése is olyan alapokat, olimpiai hagyományokat jelent, amelynek révén Győr sportos jövőjének elősegítése kötelesség. Ennek értelmében az önkormányzat a helyi sportolóit az olimpiai részvétel megszerzésében a „Győri Olimpiai Reménységek Ösztöndíj” programmal támogatja és ösztönzi. Az ösztöndíj a zavartalan felkészüléshez, kvalifikációs versenyeken való részvételhez járul hozzá.

Forrás: gyorplusz.hu - Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.