Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2014. December 09. 16:01, kedd | Helyi
Forrás: MailOnline

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Súlyos sérüléseket szenvedett Barcelonában egy férfi, aki bemászott az állatkert oroszlánjai közé.

Nem tudni pontosan, mi is vezérelte a barcelonai férfit, aki a helyi állatkertben három oroszlán közé vetette magát. A 45 éves, katonai egyenruhába öltözött férfi felmászott az elkerített rész melletti falra, így elég közel került ahhoz, hogy a nagymacskák elkaphassák és körbevonszolják a területükön. Körülbelül harminc perc múlva tudták menedékbe vinni az illetőt, akit addigra már karmolás- és harapásnyomok borítottak. A mentőakció után a Vall D'Hebron Kórházba szállították, és kezelték a súlyos, ám szerencsére nem végzetes sérüléseket. Később kiderült, hogy a férfit Justo Jose-nak hívják, és neonáci tüntető: az előző hónapban letartóztatták, miután horogkeresztes zászlóval rendetlenkedett egy abortuszellenes rendezvényen, Barcelona egyik híres épületénél, a Casa Milanál. Nem tudni, vajon az állatkerti „akciót" is demonstrációnak szánta-e a férfi, bár a tűzoltók szerint csak szánt szándékkal juthatott be az állatokhoz.

A biztonsági rendszer gondoskodik arról, hogy ne eshessen be senki az oroszlánokhoz. Nem baleset volt, ahhoz, hogy bejuss, szánt szándék szükséges. - nyilatkozta Hector Carmona, barcelonai tűzoltó.

A gondozók szerint az állatok szerencsére nem akarták megölni az illetőt, csak játszottak - ekkora ragadozókkal azonban ez is életveszélyt jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 00:00, csütörtök | Helyi

I. Arrabona Állásbörze-2019. március 1. Győr, ETO Park Élményközpont

Nincs munkahelyed, vagy váltanál? Szeretnél több lehetőségről egy helyen tájékozódni? LÁTOGASS EL ÁLLÁSBÖRZÉNKRE, és tedd fel kérdéseid a régió legjelentősebb munkaadóinak. Regisztrálj a helyszínen, és NYERJ LAPTOPOT!

2019. Február 20. 14:54, szerda | Helyi

Tűz ütött ki egy győri óvodában

Az ott tartózkodóknak sikerült még időben elhagyniuk az épületet- számolt be honlapján a Országos Katasztrófavédelemi Igazgatóság.

2019. Február 19. 15:30, kedd | Helyi

Húsvétra elkészül a belvárosi keresztút

A Győr belvárosi szabadtéri keresztút a Győri Egyházmegye, az önkormányzat, valamint elkötelezett helyi vállalkozók összefogásából, kortárs alkotók közreműködésével készül. Az Európában egyedülálló projekt részleteiről kedde

2019. Február 19. 12:30, kedd | Helyi

Hamarabb épülhet a vízi élményparkunk, kiemelt beruházása lett Győrnek

A Modern Városok Program aktualitásairól – köztük a kórház melletti parkolólemezről - is beszélt Borkai Zsolt polgármester a Győrplusz Rádióban. A napokban kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a vízi élménypark megvalósít