Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. December 09. 16:01, kedd | Helyi
Forrás: MailOnline

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Súlyos sérüléseket szenvedett Barcelonában egy férfi, aki bemászott az állatkert oroszlánjai közé.

Nem tudni pontosan, mi is vezérelte a barcelonai férfit, aki a helyi állatkertben három oroszlán közé vetette magát. A 45 éves, katonai egyenruhába öltözött férfi felmászott az elkerített rész melletti falra, így elég közel került ahhoz, hogy a nagymacskák elkaphassák és körbevonszolják a területükön. Körülbelül harminc perc múlva tudták menedékbe vinni az illetőt, akit addigra már karmolás- és harapásnyomok borítottak. A mentőakció után a Vall D'Hebron Kórházba szállították, és kezelték a súlyos, ám szerencsére nem végzetes sérüléseket. Később kiderült, hogy a férfit Justo Jose-nak hívják, és neonáci tüntető: az előző hónapban letartóztatták, miután horogkeresztes zászlóval rendetlenkedett egy abortuszellenes rendezvényen, Barcelona egyik híres épületénél, a Casa Milanál. Nem tudni, vajon az állatkerti „akciót" is demonstrációnak szánta-e a férfi, bár a tűzoltók szerint csak szánt szándékkal juthatott be az állatokhoz.

A biztonsági rendszer gondoskodik arról, hogy ne eshessen be senki az oroszlánokhoz. Nem baleset volt, ahhoz, hogy bejuss, szánt szándék szükséges. - nyilatkozta Hector Carmona, barcelonai tűzoltó.

A gondozók szerint az állatok szerencsére nem akarták megölni az illetőt, csak játszottak - ekkora ragadozókkal azonban ez is életveszélyt jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.